FinansBureauet

3.200 danske sommerhuse er ejet af folk fra udlandet

Omkring 3.200 af de danske sommerhuse er ejet af personer med bopæl i udlandet. Størst er andelen i to sønderjyske sommerhusområder, viser en ny opgørelse.

Der er drysset masser af dejlige ferieboliger ud over det danske sommerlandskab. Det gælder helt præcist 201.589 styks. Heraf er 3.192 ejet af personer med registreret bopæl i udlandet, viser en opgørelse, som Boligsiden.dk har lavet på baggrund af tal fra Den Offentlige Informationsserver, OIS.

Det betyder, at 1,6 procent af den samlede sommerhusflåde er ejet af enten udlændige eller udlandsdanskere. Andelen ser dog ganske forskellig ud fra område til område.

I sønderjyske Broager er 8,5 procent, svarende til hver 12. sommerhus ejet af en person med adresse uden for de danske grænser, og det gør dermed området til det postnummer i Danmark, hvor andelen af danskboende ejere er mindst.

Lige efter følger 6320 Egernsund, der også er beliggende på halvøen Broager Land ved Flensborg Fjord.

”At andelen af sommerhuse med ejere fra udlandet er stor på Broager Land, skyldes den store tyske interesse i regionen. Dels er ferieboliger ved kysten særdeles attraktiv for vores naboer mod syd, da der er langt til havet for en stor del af den tyske befolkning. Og så er de danske priser markant lavere, hvilket formentlig er det største trækplaster,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Udlandsdanskere i Nordsjælland
Med i top 10 er desuden flere af de attraktive sommerhusområder i Nordsjælland. Det gælder både Gilleleje, Tisvildeleje og Græsted, hvor sidstnævnte både grænser op til havet mod nord og Esrum Sø ind i landet.

”Den nordsjællandske kyst er en dyr omgang, hvis man er på sommerhusjagt, så det er typisk en anden type udenlandsbaserede ejere vi ser her, end i de mere prisvenlige områder. Nordsjælland appellerer til udlandsdanskere, der måske har boet på de kanter, og som stadig gerne vil bevare en tilknytning til området,” siger Birgit Daetz.

Sommerhusområder med størst andel af udenlandske ejere

Område / Andel ejet af folk ned bopæl i udlandet

  • 6310 Broager / 8,5 %
  • 6320 Egernsund / 7,1 %
  • 3120 Dronningmølle / 5,9 %
  • 5700 Svendborg / 5,5 %
  • 3250 Gilleleje / 5,1 %
  • 5800 Nyborg / 4,9 %
  • 3220 Tisvildeleje / 4,9 %
  • 3230 Græsted / 4,7 %
  • 7900 Nykøbing M / 4,7 %
  • 5870 Frørup / 4,2 %

(Oversigten viser, hvor i landet der er den største andel af udenlandske sommerhusejere, defineret således at de ikke er bosat i Danmark. Der kan dermed være tale om udlændinge samt danskere, der blot bor i udlandet. Kilde: OIS.dk)

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt