FinansBureauet

Sådan bliver du en bedre telefonsælger

Hvis du netop er startet som telefonsælger, så får du i denne artikel en række konkrete tips, du kan bruge fra dag ét på jobbet. Du skal naturligvis være klar over, at du som telefonsælger, mødebooker og hvilke termer, der ellers bliver brugt vil opleve afslag - og rigtig mange af dem. Der er med garanti nogen, der vil stille spørgsmål ved dit opkald, mens andre bliver fornærmet over, at du frarøver dem deres tid og endelig vil der også være nogen, der bare smider røret på efter du har præsenteret dig. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der faktisk også er overraskende mange, der gerne vil snakke med dig, når du ringer til dem - og det er dem, du skal fokusere på!

Din arbejdsmentalitet er vigtig

Som telefonsælger er det meget vigtigt, at du bliver motiveret af konkurrence, da du vil blive målt på dine salg - og der er også rigtig mange telemarketingfirmaer, der laver konkurrencer med deres medarbejdere, hvor de uddeler månedlige præmier. Som det også nævnes tidligere, så er det også meget vigtigt, at du ikke er påvirkelig af afslag, da det er en meget naturlig del af dit job som telefonsælger. Derfor er det bestemt en forudsætning, at du ikke lader dig påvirker af afslag, og i samme ombæring er det også meget vigtigt, at du ikke lader en dårlig dag på jobbet påvirke den næste - du skal derimod altid se på en ny dag som en frisk start i stedet for at lade dig og din motivation påvirke af det.

Telefonsalg handler om learning by doing

Der er rigtig mange telefonsælgere, der tror, at man kan læse sig til mere viden om telefonsalg. Det kan man også sagtens, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det bedste du kan gøre er learning by doing. Derfor handler det bare om gribe “knogle” og komme i gang med at ringe rundt. Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at gøre dig dine egne erfaringer, at du skaber din helt egen dialog og at du selvfølgelig også er åben overfor både gode råd og inspiration for dine kollegaer, der har mere erfaring med telefonsalg end dig. Når du først er blevet mere komfortabel med at tage telefonen og ringe rundt, så bliver det også meget nemmere for dig at skabe salg.

Generelle salgstips til telefonsalg

Der er - desværre - rigtig mange, der tror, at et salg handler om at skrive en god salgstale, som man lynhurtigt kan nå at skyde af, inden kunden kommer i tale. Det er slet ikke dét, som salg handler om og det er yderst sjældent, at der kommer noget godt ud af det. Du skal derimod sørge for at give dig god tid til at snakke med den potentielle kunde, hvilket også betyder, at du skal sørge for at lytte godt efter, hvad din kunde fortæller dig. Hvis du gør det, så kan du bruge kundens informationer til at sælge dit produkt bedre ved at skabe et behov, som kunden får dækket med dit produkt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce