FinansBureauet

3 essentielle overvejelser til at vælge den rigtige forretningspartner

Der er mange ting at overveje, når man leder efter en ny forretningspartner. Det er en stor beslutning, hvor man meget gerne skal være sikker fra starten.

Læs mere om tre essentielle ting, du kan have med i overvejelserne, når du skal vælge den rigtige partner. 

At få en forretningspartner kan være en af de mest givende ting for en virksomhed. Men det kræver i høj grad, at man finder den helt rigtige partner til ens virksomhed. Det gælder uanset, om det er en anden virksomhed eller en enkeltperson. Det er vigtigt, at man gør sig grundige overvejelser, før man beslutter sig. Hvis du går med overvejelserne om at finde en ny forretningspartner, så kan du læse mere her.

1. Sørg for at I komplementerer hinanden

En af de vigtigste ting at have in mente er, at I supplerer hinanden på flere forskellige parametre. Selvom I skal arbejde sammen, så er det vigtigt, at I bidrager med forskellige ting til partnerskabet. Det skal skabe værdi for jer begge. Det gælder både i forhold til ressourcer og færdigheder. Jo vigtigere ting, I kan tilbyde hinanden, jo større sandsynlighed er der for, at det bliver et frugtbart samarbejde. 

2. Undersøg økonomiske og juridiske forhold

Før du indgår nogen form for partnerskab, skal du være sikker på din potentielle partners økonomiske og juridiske forhold. Det er vigtigt, at du får lavet en kreditvurdering af virksomheden. Det vil give dig indsigt i regnskabs- og nøgletal, årsregnskab, ejerforhold, koncernopbygning og flere andre essentielle ting.

En kreditvurdering er på ingen måde et udtryk for mistillid blot professionel praksis. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at I får aftalt de økonomiske og juridiske forhold mellem jer. Vær sikker på, at alt det praktiske er i orden. Derudover også, at I samtidig har forholdt jer til en eventuel afbrydelse af samarbejdet, hvis det skulle komme dertil. 

3. Forventningsafstemning

Et af de vigtigste elementer i ethvert partnerskab er forventningsafstemning. I skal være helt sikre på, at I er enige om, hvor I skal hen sammen, og hvordan det skal foregå. Det kan være utroligt skadeligt for samarbejdet, hvis I tidligt i processen finder ud af, at I ikke har forventningsafstemt og i virkeligheden gerne vil have helt forskellige ting. På den anden side kan det være en virkelig god start på et samarbejde, at man taler om ens fælles mål og drømme. Det kan bringe både gejst og målrettethed til det fremtidige samarbejde.

I forlængelse af det, er det også helt essentielt, at man sørger for at mærke grundigt efter, om kemien er der. Hvis man skal arbejde tæt sammen og bygge sin virksomhed større, så er det altafgørende, at man har god kemi. Det bliver rigtig svært at bygge noget stort op, hvis man har svært ved at kommunikere og forstå hinanden intuitivt. Det samme gælder selvfølgelig den anden vej. Er du så heldig at finde en partner, hvor der er god kemi og fælles drømme, så er det et fantastisk udgangspunkt for at bygge en stor forretning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce