FinansBureauet

Tjek din kommune: Her stiger huspriserne stadig

Mens huspriserne på landsplan holdt sig i ro i oktober, stiger de fortsat nogle steder i landet. Se Danmarks-kortet og tjek udviklingen for din kommune.

Fra september til oktober steg priserne på huse med det rene ingenting, viser nye oktober-tal fra Boligsidens Markedsindeks. Faktisk var det så tæt på status quo, at stigningen lød på bare 0,04 procent.

Det sker efter en lang periode på halvandet år, hvor priserne er steget hver måned. Under udviklingen på landsplan ligger imidlertid en lang række forskelligartede lokale udviklinger.

Tager vi hver enkelt kommune og ser på huspriserne den seneste måned, er landet delt op sådan, at en tredjedel oplever prisstigninger over én procent, mens der er en lige så stor mellemgruppe med kommuner, hvor priserne er uændrede plus-minus én procent, og så er der den sidste tredjedel, hvor priserne er faldet.

”Vi er i en brydningstid, hvor de normale sæsonudsving er begyndt at sætte ind igen, efter de udeblev sidste år, hvor corona havde en usædvanlig effekt på handelsaktiviteten og boligpriserne. Det betyder, at nogle kommuner nu oplever faldende priser, og at andre vil følge de kommende måneder, når det bliver vinter,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

De sæsonudsving, der kommer nu, rokker dog ikke på, at priserne det seneste år er steget langt de fleste steder.

I 83 af landets kommuner er priserne steget fra oktober sidste år til oktober i år. Det er uændret (+/- én procent) i seks kommuner og faldet i fem kommuner. I de sidste fire kommuner har der ikke været nok handler til at udregne prisudviklingen.

”Overordnet er historien om huspriserne fortsat, at langt de fleste kommuner har haft del i opsvinget. Det ændrer de lokale månedlige udsving ikke på. Men vi kan godt sige nu, at de store prisstigningers tid er forbi i denne omgang,” siger Birgit Daetz.

ANNONCE
Tjek din kommune: Her stiger huspriserne stadig
Del

Seneste nyt

Annonce