FinansBureauet

Jaguar XE SV Project 8 sætter ny rekord

Verdens hurtigste 4-dørs sedan er den fabelagtige Jaguar XE Project 8. Det er netop blevet bekræftet på WeatherTech Raceway i Californien. Og der er faktisk et eksemplar til Danmark

Der er kun bygget 300 af dem – og i sidste uge kom der et eksemplar til Danmark. Nærmere betegnet til Collected Car Group i Middelfart. Et selskab ejet af Torben Østergaard Nielsen, som har købt en af de få Jaguar Project 8 der laves.

Den holder nu side om side med en perlerække af andre Jaguar sportsvogne – blandt andet Jaguar Project 7 i Torben Østergaard Nielsens private og svært imponerende bilsamling. En samling, der tæller mere end 200 helt fantastiske sportsvogne. Men hvilken bil er det så, der rullede ind i samlingen i Middelfart i sidste uge?

Jaguar XE SV Project 8 er en rendyrket racerbil ombygget hos Jaguar Special Vehicle Operations i Coventry i England.

Bilen har en 5.0 liters V8 motor og yder 600 hk. Den spadserer fra 0-100 km/t på 3,7 sek. og toppen nås omkring 322 km/t . Sidste år slog den rekorden på Nürburgring med omgangstiden 7 minutter og 21,23 sek.

Nu har den så gjort det igen på den anden side af dammen – nærmere betegnet i Californien. På den 3.5 kilometer lange racerbane WeatherTech Raceway Laguna Seca, klokkede den 1 minut og 37,54 sek. Godt et sekund hurtigere, end den hidtidige rekordindehaver Cadillac CTS-V1, og betydelig hurtigere end de andre top fem biler, Alfa Romeo Quadrifoglio, BMW M5 og Mercedes AMG C63 S Sedan.

Prisen for dette fartbæst er 149.995 engelske pund – eller hvad der svarer til omkring 1.25 mio. danske kroner. Altså før dansk mons og eventuel registreringsafgift

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce