FinansBureauet

Hovedstadens billigste toværelses lejligheder ligger på Frederiksberg

Man kan spare mange penge på huslejen, hvis man ser sig om i København. Se, hvad lige netop din lejeboligtype gennemsnitligt koster.

Hovedstadens billigste toværelses lejligheder ligger på Frederiksberg

Boliger i København er mere eftertragtede end nogensinde før. Den rekordhøje efterspørgsel har sendt boligpriserne i vejret, uanset om det handler om leje-, andels- eller ejerboliger.

Stadig er der dog god grund til at kigge sig godt omkring, hvis man er på jagt efter en lejebolig i København. For prisniveauet i de forskellige kvarterer varierer nemlig kraftigt, og der kan for eksempel være mange penge at spare ved at droppe centrum, København K.

Her koster en toværelses lejlighed gennemsnitligt 146 kr. pr. kvadratmeter, mens den på Frederiksberg koster 112 kr.

Det viser et overblik over de gennemsnitlige huslejepriser på det københavnske lejeboligmarked, som BoligPortal.dk har lavet for Lokalavisen.

- Det er paradoksalt og alligevel logisk, at den mest eftertragtede boligtype, en toværelses helt inde i centrum, er den dyreste lejlighed, man overhovedet kan få i København, målt på kvadratmeterprisen. Omvendt viser tallene også, at man ikke skal langt væk fra centrum, før prisen er en anden. Stadig høj, men dog på et væsentligt lavere niveau.

Fornylig viste en undersøgelse fra Nordea, at mere end hver fjerde af de unge mellem 18-29 år bor hjemme hos deres forældre. En del af årsagen til det findes i, at der slet ikke er nok studieboliger til dem i en by som København, men også at det kan være vanskeligt – og dyrt – at komme ind på boligmarkedet i hovedstaden

- Jeg kan sagtens forstå, at de fleste gerne vil bo tæt på centrum med alt, hvad der er af by- og natteliv og kulturelle tilbud. Men hvis man insisterer på at bo centralt, så kommer man til at betale for det, siger Henrik Løvig.

Hvis man er på jagt efter en stor lejlighed, er den billigste kvadratmeterpris på Østerbro. Til gengæld er lejlighederne med fire eller flere værelser gennemsnitligt på hele 182 kvadratmeter.

- De store lejligheder er ikke markant billigere end de små, hvilket ellers typisk er billedet. Det tror jeg primært skyldes, at vi ser flere og flere velhavende samt familier, der ønsker at bo centralt. Børnefamilierne, der tidligere flyttede ud af byen, bliver nu boende, og de vil have store og gerne nye lejligheder. De er medvirkende til, at der er færre udbudte lejeboliger i København samtidig med en stigende efterspørgsel. Og så stiger priserne, siger Henrik Løvig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce