FinansBureauet

Har du startet virksomhed? Vær opmærksom på, om du skal have LEI-kode

Dette indhold er sponsoreret 

Hvis du har i sinde at opstarte en virksomhed eller allerede er i gang, skal du være opmærksom på, at du eventuelt skal have en LEI-kode. LEI-koder er lovpligtige i forbindelse med virksomheder, der ønsker at handle med værdipapirer. Nu tænker du måske, hvad en LEI-kode egentlig betyder, hvilket er meget forståeligt. Denne kode står for ‘Legal Entity Identifier’ og svarer til det internationale CVR-nummer. Samtidigt bekræfter den din virksomheds identitet, hvilket man kan sige er ganske nødvendigt. Læs mere på leiservice.dk, og bliv klogere på, hvordan det forholder sig med LEI-koder. 

Hvad er en LEI-kode med andre ord? 

En LEI-kode består af en alfanumerisk kode, som indeholder 20 tegn. Koden bruges til at identificere juridiske enheder samt virksomheder, der handler med værdipapirer og aktier i Europa og andre store dele af verdenen. Det er vigtigt at kunne identificere virksomheder, der arbejder globalt med værdipapirer, så man kan være sikre på, at det bliver gjort på den rigtige måde uden snyd og bedrag. Hvis du er en virksomhed, der skal have fat i en LEI-kode, skal du være opmærksom på, at den ikke er helt gratis og at du samtidigt skal forny den hvert år. Derfor kan du med fordel benytte dig af leiservice.dk, da de tilbyder automatisk fornyelse for dig i den årrække, du netop har valgt. 

Hvad er baggrunden for LEI-koder? 

Det hele startede oprindeligt som et modsvar til finanskrisen med følgende formål: man ville forsøge at forbedre gennemsigtigheden i de finansielle datasystemer samt transaktioner med det formål at forhindre forskellige former for økonomisk svindel. Disse LEI-koder er med til at fremme integriteten og reducerer samtidigt manipulation og økonomisk kriminalitet på de mange finansielle markeder. Der ønskes samtidigt høj nøjagtighed og kvalitet af de finansielle data, hvilket LEI-koder også er behjælpelige med. LEI-koder består egentlig af tre lag, som er ROC, GLEIF og LOU. Disse medvirker til, at magten ikke alene er samlet ét sted og sikrer troværdighed samt pålidelighed. 

Der er flere formål tilknyttet en LEI-kode 

Med LEI-koder er som sagt flere formål, og man ønsker blandt andet at reducere besværet med identificering af diverse modparter i de finansielle transaktioner. Derudover er det også nemmere at opdage eventuelle kriminelle handlinger som ligeledes kan opstå i de finansielle transaktioner. Man ønsker i det hele taget at forenkle og give let identifikation af alle LEI-koder i hele verdenen, hvorfor det også er det mest sikre, at sørge for, at der kun er ét standardsystem. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE