FinansBureauet

Få større kørselsfradrag

Stol ikke på det fortrykte kørselsfradrag på selvangivelsen

Med en Alfa Mito har man ikke lyst til at køre den korteste vej på arbejde - Få større kørselsfradrag Med en Alfa Mito har man ikke lyst til at køre den korteste vej på arbejde
SKAT beregner altid kørselsfradrag for lønmodtagere og fortrykker det på årsopgørelsen. Men det kan langt fra alt betale sig at stole det fortrykte tal.
Beregningen af kørselsfradraget sker ud fra lønmodtagerens bopæl og virksomhedens produktionsenhedsnummer (p-enhedsnummer), som lønmodtageren mest har været tilknyttet i lønperioden, og tager udgangspunkt i den kortest mulige rute.

Men den kortest mulige rute er langt fra altid den mest trafikoptimale rute, når der skal højde for faktorer såsom myldretid, vejarbejde etc. Og derfor vil man derfor ofte tilbagelægge flere kilometer til sin arbejdsplads end det som SKAT tager udgangspunkt i, når de beregner, og fortrykker dit kørselsfradrag.

Følg FinansBureauet på facebook

Men heldigvis er der intet krav om, at man skal tage den korteste rute, hvis man skal have fuldt fradrag for de kørte kilometer. Man er i sin gode ret til at tage den mest "trafikoptimale" rute, og få fradrag for alle de faktisk kørte kilometer. Og når man beregner sin rute fra hjem til arbejde, må man godt tage udgangspunkt i den rute, man ville køre i bil, og som ville være hurtigst under hensyntagen til myldretid, vejarbejde etc, også selvom man tager bussen, toget eller cyklen.
Har man i de tidligere indkomstår stolet for meget på SKAT´s beregninger, og fået selvangivet et for lille kørselsfradrag, kan man få gennemoptaget skatteansættelsen for de seneste 3 år.

Opret dig som bruger af FinansBureauet og få gratis abonnement på FinansBureauets magasin
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce