FinansBureauet

Er lønsikring noget for dig? Bliv klogere her!

Er du typen som godt kan lide at gå med livrem og seler, når det kommer til jobsikkerhed og privatøkonomien? Så har du med sikkerhed overvejet at få dig en lønsikring.

Men kan en lønsikring overhoved betale sig? Og hvordan er den egentlig strikket sammen? Det kigger vi på i denne artikel.

Hvad er lønsikring og hvordan fungerer det?

Lønsikring er en forsikring, du kan tegne igennem din a-kasse eller fagforening. I mange tilfælde kan du også tegne den udenom a-kassen, direkte hos dit forsikringsselskab, men så får du sandsynligvis en lidt højere pris.

En lønsikring går ind og dækker dig, i tilfælde af at du mister dit arbejde. Lønsikringen dækker således x-antal procent af din løn, så du mere eller mindre stadig har den samme indtægt hver måned, selvom du ikke længere er i job.

Du kan eksempelvis tegne en lønsikring, der dækker 90% af din løn, således at hvis du mister dit arbejde, hvor du tidligere fik 35.000 om måneden, så vil lønsikringen sørge for, at du får 31.500 hver måned.

Lønsikringer i danmark er typisk det man kalder ”supplerende lønsikringer”, hvilket betyder, at de supplerer de dagpenge du får.  Så i eksemplet ovenfor vil lønsikringen bidrage med 12.900 udover de 18.600, som du får i dagpenge.

Prisen på lønsikringer varierer meget alt efter hvor du tegner den, og det er også forskelligt, hvor meget de forskellige lønsikringer dækker. Nogle dækker helt op til 90% af din løn, mens andre kun dækker op til 80%.

Hos find-a-kasse-priser.dk har de gjort et stort stykke arbejde og lavet en komplet sammenligninstjeneste til lønsikringer. Her kan du indtaste din løn, og så indhenter tjeneste automatisk priser fra alle a-kasser og fagforeninger og regner samtidig ud, hvordan din maks. dækning kan se ud og hvad det vil koste dig per måned.

Prøv selv at teste, hvor meget du kan få i lønsikring hos de forskellige udbydere her.

Kan det betale sig med en lønsikring?

Dette er en spørgsmål du altid bør stille dig selv, inden du tegner en lønsikring.

Helt generelt, så kan det sjældent betale sig at tegne en lønsikring, hvis du tjener under 25.000 om måneden. I dette tilfælde vil det du vil få i dagpenge nemlig ligge sig så tæt på din tidligere løn, at en lønsikring simpelthen ikke vil gøre den store forskel alligevel.

Når du vælger lønsikring skal du se på de omkostninger du har om måneden, og stille dig selv spørgsmålet: Vil jeg kunne opretholde min tilværelse uden at skulle gå fra hus og hjem, hvis jeg mister mit job? Hvis dit svar er et klart nej, så bør du måske tage et kig på en lønsikring.

En anden faktor der også spiller ind er dine muligheder for at få nyt job. Hvis du eksempelvis mener, at du relativt nemt kan få et nyt job, så er der måske ingen grund til en lønsikring, men hvis der er dårlige udsigter til nyt job indenfor dit fag, og du risikerer at gå ledig i lang tid, så er en lønsikring måske slet ikke så dårlig en idé.

Du kan læse mere om lønsikring hos find-a-kasse-priser-dk og hos Finanstilsynests raadtilpenge.dk

 
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt