FinansBureauet

Sælg boligen nu og scor kassen

Der er penge at hente ved at sælge boligen nu frem for til efteråret. Det viser analyse fra Finansrådet

Sælg boligen nu og scor kassen
Går du med salgstanker, så puds vinduerne, fej din indkørsel og sæt boligen til salg hurtigst muligt. Prisen på en bolig afhænger nemlig i høj grad af, hvilket tidspunkt på året handlen gennemføres. Og foråret er historisk set med afstand det bedste tidspunkt at sælge sit hus. Det fremgår af en ny analyse fra Finansrådet baseret på kvartalsvise boligpriser siden 1992. I en statistisk model, der korrigerer for realøkonomiske ændringer, står det klart, at sæsoneffekterne er ganske markante.

"Der er markante sæsoneffekter i priserne på boligmarkedet, når man korrigerer for øvrige effekter. Det viser historikken. Særligt i årets første halvår er der en klar tendens til, at priserne tager et hop opad", siger økonom i Finansrådet, Morten Aastrup.

Analysen er opdelt på ejerlejligheder og parcel- og rækkehuse. Selvom de to markeder er stærkt forbundet, er der forskel i de sæsonbetingede prisændringer.
"For ejerlejligheder er der en signifikant prisgevinst i omegnen af hhv. 2 og 3 procent ved at sælge i første og andet kvartal. For tredje og fjerde kvartal er der indikationer på sæsoneffekter i omegnen af hhv. 1 og - ½ procent”, siger Morten Aastrup. På markedet for parcel- og rækkehuse er der ligeledes en positiv priseffekt i første halvår, og især i andet kvartal er effekten iøjefaldende.

"Parcel- og rækkehuse er især præget af en markant positiv sæsoneffekt i andet kvartal, hvor der er tale om et spring i priserne på 3 procent. Effekten i årets første kvartal er 1,5 procent, mens der i andet halvår ikke er signifikante sæsoneffekter", siger Morten Aastrup.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce