FinansBureauet

Sådan sparer du 60 procent på sommerhuskøbet

Er pengene små, så findes der en genvej til et billigt sommerhus. De såkaldte flexboliger er mellem 45 og 60 procent billigere end traditionelle sommerhuse, viser tal fra Boligsiden.dk. Læs mere om boligtypen her.

Flexbolig. Det lyder måske en lille smule støvet, men faktisk er det et ord, der er ekstremt godt at kende, hvis du er på jagt efter et billigt sommerhus, hvor der er plads til, at hele familien kan overnatte.

En flexbolig er et helårshus, hvor bopælspligten er ophævet, så man kan bruge huset præcis ligesom et sommerhus. Udregninger fra Boligsiden.dk viser, at selvom flexboliger kan bruges på nøjagtig samme måde som sommerhuse, så er de mellem 45 og 60 procent billigere end andre sommerhuse alt efter, hvor i landet boligen ligger.

”Lige nu er der 741 boliger, der annonceres som flexboliger, og dykker man ned i dem, vil man finde ud af, at man både kan få opfyldt drømmen om et stort sommerhus med plads til hele familien og samtidig spare rigtig mange penge,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mest at spare i Jylland

Lige nu er der flexboliger til salg i syv ud af landets 11 landsdele. Det er de huse, der indgår i Boligsiden.dk’s analyse, der viser, at der er mest at spare i landsdelene Nordjylland og Sydjylland, hvor prisforskellen er over 60 procent.

”Ordningen er især fordelagtig i de landsdele, hvor nogle huse er svære at sælge. De bliver attraktive for andre købere, når man ophæver bopælspligten, for så kan huset bruges som bolig nummer to. Og når man så også ser forskellen på en flexbolig og et sommerhus i det samme område, så er der flere købere, der får råd til at købe,” siger Birgit Daetz.

Hvis du vil finde en flexbolig, der passer til dig, kan du finde alle dem, der er til salg her. Du kan også gå på jagt efter drømmevillaen, der passer perfekt til dine sommerhusønsker og dernæst selv søge flexboligtilladelse hos kommunen. Husk dog, at du i købsaftalen skal indskrive et forbehold for, at kommunen godkender ansøgningen.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt