FinansBureauet

Sådan maksimerer du boligsalget

Skal du sælge din bolig? Se her hvordan du maksimerer salget

Sådan maksimerer du boligsalget
Når boligen skal sælges gælder det om at maksimere prisen og minimere handelsomkostningerne. Her er 15 gode råd til hvordan du maksimerer salget
 
1 Forlang gratis annoncering, såfremt ejendommen sælges til en kunde mægleren har i sit kundekartotek, da mægleren jo så ikke har nogen annonceomkostninger.
 
2 Overlad fremvisningen til ejendomsmægleren og gå hjemmefra imens. Mange købere vægrer sig for at stille de rigtige kritiske spørgsmål, hvis husets ejere er til stede.
 
3 Check at du kun betaler for de mm, som annoncen fylder. Visse mæglere har det med at fremhæve eget logo frem for sælgernes huse. Det skal ikke gå ud over din pengepung.
 
4 Har du et af de velbeliggende huse, er risikoen for at den samlede annonceregning overstiger markedsføringsbidraget minimal. Men det kan alligevel være en god idé at gardere sig ved at aftale, at den samlede annonceregning maksimalt må blive det beløb, som du alternativt skulle betale i markedsføringsbidrag.
 
5 Du kan vælge at forkorte mæglerens kommissionsperiode. Det kan være irriterende at være bundet op på en aftale i 6 måneder, og du risikerer let at blive tvunget til at sælge til pris der er langt lavere end mægleren lovede, hvis huset først har været i kommission hos den samme mægler i 4-5 måneder.
 
6 Tal pris med mindst 3 ejendomsmæglere inden salgsarbejdet sættes i gang. Der kan være overraskende store forskelle i salgsvurderingerne. Sammenlign mæglernes serviceniveau, og gå ikke i vejen for at forsøge at forhandle salæret og markedsføringsbidraget ned.
 
7 En bøtte maling eller to kan gøre underværker. Er de malede eller lakerede gulve stadig hele? Er de hvide vægge stadig hvide? Tidsforbruget og udgifterne til maling vil hurtigt være hentet mangefold ind igen.
 
8 Selv den rene stråtækte stokrose-idyl virker livløs uden møbler, tæpper og gardiner. Indboet skaber atmosfæren. Desuden blotlægges uvilkårligt mange skræmmende ar - som eksempelvis tydelige lyse mærker på væggene hvor billederne har hængt. Lad derfor så vidt muligt møblerne stå, indtil huset er solgt. Det gør salget nemmere.
 
9 Dryppende vandhaner kan forekomme at være en ubetydelig detalje. Men det giver uvægerligt et negativt signal, der samtidig kan få køberen til at gå frem med ekstra kritiske øjne. Så få dem repareret inden fremvisningen. Det samme gælder utætte vandrør og en løbende wc-cisterne.
 
10 Det første minuts indtryk af huset er afgørende for mange købere, der følger deres intuition. Et rent hus med pudsede spejle, rent komfur, emhætte og sanitet og med et fejet fortorv og måske en revet indkørsel kan være udslagsgivende for salg eller ikke salg. Slå også græsset, klip hækken og ryd op i ungernes sandkasse.
 
11 Informer naboerne før det går løs med åbent-hus-arrangementet. Så ved de hvorfor det måske pludselig vrimler med fremmede i huset ved siden af. Et venligt smil i stedet for en mistænksom mine fra naboerne vil få eventuelle købere til at føle sig velkomne i kvarteret lige fra starten.
 
12 Bag boller inden mæglerens åbent-hus-arrangement. Et hus der dufter frisk som en bagerbutik er betydelig mere indbydende end hvis der lugter af manglende udluftning og daggammel madlavning fra emhætten i køkkenet. En bolle-duft i huset giver køberens underbevidsthed signaler om hjemlig hygge og trivsel, og giver ham et positivt indtryk allerede fra starten.
 
13 Friske blomster og frisk frugt i fadene ved en fremvisning af huset ser godt og indbydende ud. Det vidner om at her bor en familie med smag og styr på tingene.
 
14 Tag højde for at tilstandsrapporten ikke dækker husets installationer og eventuelle ulovlige indretninger. En underskreven erklæring om at køberen udtrykkeligt er blevet opfordret til at gennemgå ejendommens installationer og indretninger gør det sværere for køber senere at gøre ansvar gældende for eventuelle fejl og mangler.
 
15 Få udarbejdet tilstandsrapport over huset og få samtidig lavet et tilbud til køberen om en ejerskifteforsikring. Så slipper man som sælger for senere at skulle stå til ansvar for synlige fejl og mangler ved huset. Ansvaret flyttes nemlig over til forsikringsselskabet og den bygningssagkyndige.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce