FinansBureauet

Så meget sommerhus får du for 1,66 mio. kr.

Corona har fået danskerne til at sætte jagten ind efter sommerhuse. Finans Danmarks nyeste opgørelse viser, at der er forskel på, hvor mange kvadratmeter man får for pengene, alt efter hvor i landet man kigger

Sommerhuse er kommet i høj kurs hos danskerne, og i juni 2020 stod et typisk sommerhus på 85 kvm. til salg for 1,66 mio. kr. Det er ca. fem pct. højere end for et år siden. For 1,66 mio. kr. får man i dag flest sommerhus-kvadratmeter i Vestjylland og færrest i Nordsjælland - henholdsvis ca. 117 kvm og 57 kvm.

”Der er stor forskel på, hvor meget man får for pengene, hvis man har planlagt at købe et sommerhus til 1,66 mio. kr. I Vestjylland kan man få et dobbelt så stort sommerhus som i Nordsjælland. Og så er sommerhusmarkedet i Vestjylland også mere tilgængeligt for flere, da der er langt flere sommerhuse at vælge imellem inden for budgettet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I Vestjylland kan omkring 70 pct. af alle udbudte sommerhuse købes til under 1,66 mio. kr., mens det kun gælder omkring ti pct. af de udbudte sommerhuse i Nordsjælland.

Fra købers til sælgers marked?

Antallet af sommerhuse til salg stiger typisk i forårsmånederne. Men udviklingen har været den modsatte i år, da sommerhuse de seneste måneder er blevet revet væk fra markedet. I juni stod der 6.745 sommerhuse til salg landet over, som er 4.500 færre end sidste år.

”I kølvandet på Corona, er efterspørgslen på sommerhuse steget. Og vi kan se, at der tages flere sommerhuse af markedet, end der kommer på. Det giver betydelig færre muligheder for købere sammenlignet med sidste år,” siger Ane Arnth Jensen.

I første kvartal 2020 betalte køberne i gennemsnit godt 127.000 kr. mindre end første udbudspris for et sommerhus på 85 kvm.

”Det seneste år har i høj grad været købers marked, hvor købere af sommerhuse har forhandlet priserne ned, og i gennemsnit er de endt med at betale ca. ni pct. mindre end den pris, sommerhusene først blev udbudt til. Men med færre sommerhuse til salg og samtidig en øget efterspørgsel, kan det give et stærkere forhandlingskort til sælgere,” afslutter Ane Arnth Jensen.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce