FinansBureauet

Nyt tilskud gør solceller mere attraktive

Invester i solcelleanlæg og sælg overskudsstrøm til 1,02 kr. per pr kWh i 10 år. Sådan lyder et nyt tilbud til danske boligejere. Men kun de hurtigste kan være med. Tilbuddet gælder til 31. maj 2015 og ansøgere bliver udvalgt efter først-til-mølle-princippet. Det fortæller Nykredit

Nyt tilskud gør solceller mere attraktive

Boligejere, der investerer i et nyt solcelleanlæg, kan fra 16. marts til 31. maj ansøge om tilskud, der hæver salgsprisen for overskudsstrøm fra i dag 60 øre pr. kWh til 1,02 kWh i de næste 10 år. Tilskuddet er bevilliget af Folketinget og tildeles efter først-til mølle-princippet, og en købsaftale for solcelleanlægget skal vedlægges ansøgningen. Og det kan være en god forretning. For et anlæg til 93.000 kr. kan man over 30 år opnå et overskud på 240.000 kr., hvilket svarer til et afkast på knap 160 procent. - En gennemsnitlig dansk familie i hus betaler hvert år i omegnen af 13.500 kr. for strøm, som med et solcelleanlæg kan reduceres til blot 4.500 kr. årligt. Hertil kommer fortjenesten ved salg af overskudsstrøm. Et solcelleanlæg kan over 30 år samlet set give et overskud på mere end 240.000 kr., hvilket svarer til et risikofrit afkast på 3,2 procent om året. Det er altså en rigtig god investering - både for dig selv, din økonomi og miljøet, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen. Hybridanlæg Vil man have mest ud af sin investering, er et såkaldt hybridanlæg den bedste mulighed, understreger forbrugerøkonomen. Anlægget gemmer nemlig solenergien i et batterilager, så man opnår et op til dobbelt så stort egetforbrug af den producerede strøm i forhold til et normalt anlæg, og opnår en maksimal besparelse på elregningen. Og da man selv anvender en langt større andel af den producerede strøm, kan investering i et hybridanlæg være en god forretning, selvom man ikke opnår statsstøtte. Brug opsparingen mest fornuftigt En investering i solcelleanlæg kan være et oplagt alternativ til opsparing på indlånskonti, hvor renten i dag er enten nul eller meget lav. - Renten er i øjeblikket historisk lav, derfor vil det være en langt bedre forretning for boligejerne at investere i pengene i et solcelleanlæg, der kan give et højt, fast afkast de næste mange år. Har man ikke pengene her og nu, kan man overveje at tage et lån i huset friværdi og finansiere anlægget på den måde. Således vil man stadig kunne opnå et overskud på knap 90.000 kr. over 30 år, siger Johan Juul-Jensen. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt