FinansBureauet

Nye udbudstal: Rekordmange satte huset til salg i januar

2019-udgaven af årets første måned er den januar i 2010’erne, hvor der er sat flest huse til salg. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

Der blev sat 4.734 villaer og rækkehuse til salg i januar måned. Det er to procent flere end i samme periode sidste år, og det er dermed den januar i 2010’erne, hvor der er sat flest huse til salg. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

”Stigningen er et udtryk for, at det er fordelagtigt at sælge i øjeblikket. Huspriserne er steget cirka fire procent i hvert af de seneste tre år, så der er mange husejere, der har oplevet en ikke uvæsentlig værdistigning på deres huse, som det giver mening for dem at forsøge at høste ved et salg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Køberne har meget at vælge imellem

I alt er der i overgangen fra januar til februar små 35.000 villaer og rækkehuse til salg. Det er en stigning på lidt under fire procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Køberne har med andre ord nok at vælge imellem.

”Sidste år var der omkring 48.000 hussalg, hvilket var en stigning i forhold til 2017, så efterspørgslen efter huse er tilsyneladende usvækket. Derfor er det logisk, at endnu flere sælgere forsøger at kapitalisere på den efterspørgsel ved at sætte huset til salg nu, hvor der er mange købere på markedet,” siger Birgit Daetz.

Kun fald i en af fem regioner

Region Syddanmark er et af de steder i Danmark, hvor der er flest købere på markedet, og det er samtidig den eneste region, der har oplevet et fald i udbuddet det seneste år.

”Udbuddet er en svær størrelse, fordi et fald kan være udtryk for to vidt forskellige ting. Det kan være, fordi salget halter, og at husejerne derfor tøver med at sætte til salg. Omvendt kan det være, fordi der har været mange salg. Syddanmark var sidste år den region, hvor salget steg mest, så faldet i udbuddet er snarere et udtryk for mange salg end det modsatte,” siger Birgit Daetz.

I den modsatte ende af skalaen er Nordjylland, der er den region, hvor udbuddet af huse er steget mest. Her er der nu små 10 procent flere huse til salg end på samme tidspunkt sidste år.

Se nøgletal på udbud i starten af februar i artiklen på Boligsiden.dk.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt