FinansBureauet

Ny undersøgelse: Så mange vil købe sommerhus i landdistrikterne

Et af tiltagene i regeringens nye landdistriktsudspil er at gøre plads til flere sommerhuse ved de kystnære områder i landdistrikterne. I en ny undersøgelse har Boligsiden spurgt sine brugere om, hvorvidt de vil købe sommerhus nær kysterne i landdistrikterne.

Ny undersøgelse: Så mange vil købe sommerhus i landdistrikterne

I slutningen af august måned præsenterede regeringen et nyt udspil, som har til formål at styrke de danske landdistrikter.

Et af initiativerne i udspillet er at gøre plads til flere sommerhuse ved de kystnære områder i landdistrikterne, som blandt andet skal bidrage til at styrke den lokale turisme.

Og i den forbindelse har Boligsiden spurgt sine brugere om, hvorvidt de kunne på at købe et sommerhus langs kysterne i landdistrikterne, i en ny undersøgelse.

Til det svarer 40 procent af dem, som har besvaret undersøgelsen, ja.

Omvendt lyder det fra 38,4 procent, at de ikke kunne finde på at købe sommerhus langs kysterne i landdistrikterne af frygt for vandstandsstigninger og oversvømmelse.

For 13 procent er drømmen heller ikke et sommerhus i landdistrikterne, da det ikke er deres ønskede beliggenhed for et kommende sommerhus.

”Vores undersøgelse viser, at der er forholdsvis mange blandt vores brugere, som ikke er afvisende over for idéen om at købe et sommerhus nær vandet i de danske landdistrikter. Det kan man jo godt forstå, da der også er mange naturskønne områder iblandt, som har potentialet til at skabe gode rammer for ren sommerhusidyl,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Omvendt fylder frygten for vandstandsstigninger og oversvømmelse også blandt mange, hvilket heller ikke er overraskende, eftersom det generelt set er et opmærksomhedspunkt, som mange af os har fået i løbet den seneste tid, hvor der har været store mængder nedbør og mere ekstreme vejrforhold, som har forårsaget store skader på mange ejendomme i Danmark.”

Fakta: Om regeringens landdistriktsudspil

D. 22. august 2024 præsenterede regeringen et nyt landdistriktsudspil, som indeholder en række initiativer.

Blandt initiativerne er, at regeringen vil gøre det muligt at udlægge 2.500 nye sommerhusgrunde i den såkaldte kystnærhedszone, som kommunerne skal kunne ansøge om at benytte.

Med kystnærhedszonen menes området fra strandkanten og tre kilometer ind i landet, som ikke er i fare for oversvømmelse.

Kilde: Regeringens landdistriktsudspil: Sammenhæng og balance

Fakta: Sådan har vi gjort

I perioden fra til d. 22. august til d. 18. september 2024 stillede Boligsiden nedenstående spørgsmål til sine brugere:

Regeringen vil have flere sommerhuse langs kysterne i landdistrikterne. Kunne du finde på at købe et sommerhus der?

I alt besvarede 1.016 spørgsmålet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce