Bedste hvidvin til nytårsaften

FinansBureauet kårer bedste hvidvin til at akkompagnere maden nytårsaften

18. december, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Temaet for denne test var bedste vin til at akkompagnere forretten (i form af en hummer) nytårsaften. På deltagerlisten var udelukkende hvidvine og med en pæn overvægt af Chardonnay. Det var da også en sådan, der løb med sejren i form af Hamilton Russell Vineyards Chardonnay 2016, som forhandles af Hj Hansen Vin og Vinspecialisten til en pris af 295 kr.

Undertegnede er ikke den største tilhænger af sydafrikanske vine, men hvad angår vindervinen, er der kun at lægge sig fladt ned på ryggen og overgive sig. For det er en helt forrygende terroirpræget Chardonnay, som stilmæssigt lægger sig et sted midt imellem de største franske og amerikanske af slagsen. Smørristede kantareller og våd flint i næsen, ristede nødder, pære, toast og fersken i munden bundet sammen på perfekt vis af underspillet fad, som går igen i den lange cremede eftersmag, der byder på sagte noter af vanilje og lime. Game, set and match

 

Testvinder

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay 2016

******

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 295 kr.  

 

Andre anbefalede vine: 

 

Brotte Les Hauts de Barville Châteauneuf-du-Pape Blanc 2015

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 199,75 kr.

Kommentar: Særdeles lækker og indbydende hvid Châteauneuf-du-Pape med floral næse med en snert af hyben og cremet og herbalt krydret mund i fyldig udgave med fedmefuld frugt i store mængder. Bedste årgang smagt endnu

 

Nativ 25 Rare Cru 2016

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Frisk syditaliensk Greco vin med floral næse med et hint af honning, sprød mund med fin syre og toner af grønt æble og lime og en delikat eftersmag med let salte toner og et hint af vanilje.

 

 

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2016

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 139,75 kr.

Kommentar: Besnærende Chenin Blanc med eksplosiv næse med floralt præg tilsat lidt eksotisk frugt i retning af mango og fersken som går igen i den smørcremede tætte mund tilsat let herbalt og mineralsk præg i den lange eftersmag.

 

Alexis Pollier Pouilly-Fuissé 2016

*****

Forhandler: Theis Vine

Pris: 119,95 kr.

Kommentar: Letdrikkelig og cremet Pouilly-Fuissé med sommerblomster i næsen og snert af smør, blød og let oileret mund med noter af lime og honning og en lang forfinet eftersmag med mineralsk præg i næsten Chablis agtig stil.

 

Weingut Wöhrle Lahrer Kronenbühl Gottsacker Chardonnay 2016

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 347 kr. ved 3 stk

Kommentar: Helt ubegribelig lækker tysk Chardonnay i flamboyant og kødfuld stil. Næse med præg af fløde og cremet mund med rund tekstur og fyldig frugt i retning af melon og fersken tilsat subtile toner af vanilje og et strejf af salt i den lange eftersmag. Den med afstand bedste tyske Chardonnay undertegnede nogensinde har smagt. Servér den blindt og 9 ud af 10 vil gætte på det er en stor Bourgogne.

 

Laborde Vieilles Vignes Montagny Premier Cru 2015

*****

Forhandler: MENY

Pris: 169,95 kr.

Kommentar: Let krydret og pirrende Chardonnay, som ikke fornægter sit Bourgogne ophav. Frisk næse med en snert af citrus og granitsten og blød mund med dominans af vanilje og lime og med et strejf af eksotisk frugt i eftersmagen. Godt køb til prisen.  

 

Moreau-Naudet Chablis 2014

*****

Forhandler: Vin-kompagniet.dk

Pris: 169,95 kr.

Kommentar: Fin Chablis i stilren udgave med indsmigrende næse med noter af grønne æbler og lime og pæn fyldig mund med let mineralsk præg og sarte noter af grape, nødder og citrus i skøn forening. Godt køb til prisen.

Olivier Merlin Macon Pouilly-Fuissè 2014

******

Forhandler: Bichel.dk

Pris: 220 kr.

Kommentar: Indbydende Pouilly-Fuissé i klædeligt let fadpræget udgave med floral næse med snert af enghø og delikat mund med sarte noter af mandler, fersken og vanilje tilsat et mineralsk strejf i den lange elegante eftersmag.

 

William Fevre Chablis Premier Cru Montmains 2015

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 270 kr. ved køb af 3

Kommentar: Toplækker og knivskarp Chablis med alt hvad en sådan skal have af sprødhed, vitalitet og mineralitet. Rustik næse med noter af våd flint og enghø og frisk og livlig mund med dominans af lime, æblecider og stål pakket ind i salte undertoner.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til mindre end fem stjerner vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen