FinansBureauet

Lejlighedspriser overrasker: Ingen prisfald i februar

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at priserne for ejerlejligheder forblev på samme niveau i februar som i januar måned. Udviklingen indikerer, at lejlighedspriserne er mere modstandsdygtige over for de nye boligskatteændringer end først antaget.

Ejerlejligheder i Danmark blev i gennemsnit solgt for 34.301 kroner per kvadratmeter i februar måned, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Dermed kostede en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter lidt over 2,7 millioner kroner i februar.

Det er 0,1 procent til forskel i forhold til den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder i januar måned, hvilket betyder, at landsgennemsnittet for lejlighedspriserne stagnerede i februar.

”Fra december sidste år til januar i år viste vores tal et mærkbart prisfald for ejerlejligheder. Det var også den forventede reaktion ovenpå de nye boligskatteændringer, som trådte i kraft ved årsskiftet, og som overordnet set har medført store boligskattestigninger på ejerlejlighedsmarkedet,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Den forhøjede boligskat betyder nemlig, at nye lejlighedskøbere kommer til at sidde dyrere i boligen, hvilket de alt andet lige vil forsøge at blive kompenseret for i form af en lavere pris for selve lejligheden. Og derfor forventede vi også, at lejlighedspriserne fortsat ville falde et godt stykke ind i 2024. Af den grund overrasker det, at vi allerede nu ser en stagnation i lejlighedspriserne,” fortsætter hun.

Her stiger lejlighedspriserne

Ser vi på landets største bykommuner, hvor koncentrationen af ejerlejligheder er størst, gælder det for både Frederiksberg, Aarhus og Københavns kommuner, at der er et positivt fortegn på prisudviklingen for ejerlejligheder fra januar til februar på henholdsvis 1,2 procent, 0,6 procent og 0,2 procent.

”Det er især i hovedstadsområdet, at boligskatterne for ejerlejligheder er steget fra 2024, og derfor er det også opsigtsvækkende, at prisfaldene foreløbigt er aftaget her, og at der endda er tale om stigende lejlighedspriser på Frederiksberg fra januar til februar,” siger Birgit Daetz og tilføjer: 

”Den primære forklaring er, at udbuddet af ejerlejligheder ligger på et forholdsvist lavt niveau – især på Frederiksberg, som jo også er en lille kommune målt på areal. Et lavt udbud gør, at sælgerne bliver mere forhandlingsstærke, mens køberne i højere grad må give sig på deres krav til boligens pris. På den måde holder udbuddet hånden under lejlighedspriserne på trods af de nye boligskatter.”  

Se udviklingen i lejlighedspriserne i de største bykommuner her:

Kommune

Salgspris feb. 2024 (kr. pr. kvm.)

Månedlig ændring

Årlig ændring

Aalborg

              19.949

-2,0%

-10,2%

Aarhus

              37.701

0,6%

1,7%

Frederiksberg

              56.187

1,2%

11,0%

København

              51.474

0,2%

10,3%

Odense

              22.560

-3,7%

10,5%

Kilde: Boligsiden

Uændrede huspriser og prisfald for sommerhuse

Det gælder også for huspriserne, at de er uændrede fra januar til februar måned. Således endte den gennemsnitlige salgspris for huse på 16.768 kroner per kvadratmeter i februar.

Huspriserne er stagneret fra januar til februar i fire ud af de fem regioner. I Region Nordjylland er huspriserne steget i perioden med 1,5 procent.

Anderledes ser det ud for sommerhusene. Her landede den gennemsnitlige salgspris på 22.290 kroner per kvadratmeter i februar, hvilket er 0,7 procent under niveauet i januar måned.

Se udviklingen i boligpriserne på landsplan her:

Boligtype

Salgspris feb. 2024 (kr. pr. kvm.)

Månedlig ændring

Årlig ændring

Villaer/rækkehuse

                                  16.768

0,1%

4,9%

Ejerlejligheder

                                  34.301

0,1%

7,7%

Sommerhuse

                                  22.290

-0,7%

4,5%

Kilde: Boligsiden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce