Australsk sejr i Shiraz test

Test af Syrah/Shiraz24. juli, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Der blev testet Syrah/Shiraz i denne uges test hos FinansBureauet. En test som en australsk Shiraz trak sig bedst ud af. Kellermeister Black Sash Shiraz Barossa Valley 2015 hedder den og forhandles af Andrup Vin til en pris af 279 kr. ved køb af 6 stk. Altså ikke en billig vin, men for pengene får man til gengæld en ægte fuldblods Barossa Valley Shiraz i reneste udgave. En perfekt struktureret og opulent sag med eksplosiv næse med noter af peber og kaffe, og kraftig og flamboyant mund med underspillet sødme og oceaner af sort frugt, vanilje og mokka, som rundes af i en lang røgintensiv eftersmag

 

Testvinder

Kellermeister Black Sash Shiraz Barossa Valley 2015

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 279 kr. ved 6 stk

 

Andre anbefalede vine: 

 

Flavabom Vine Dried Shiraz 2015

******

Forhandler: Kvickly

Pris: 79 kr. 

Kommentar: Sødmefuld australsk Shiraz charmetrold med friskkværnet peber i næsen og fedmefuld mørk frugt i munden pakket ind i silkebløde tanniner og noter af mokka, lys chokolade og tobak og med pæne mængder rosinsødme i den lange eftersmag.

 

J.L. Chave Selection Silène Crozes-Hermitage 2014

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 133 kr. ved 6 stk

Kommentar: Klassisk rustik Crozes-Hermitage med næse med noter af birkerøg og rosmarin, som akkompagneres af en tæt og let støvet mund med noter af espresso, skråtobak, kakao og røget kød.

 

Domaine Fond Croze Cuvée Shyrus Côtes du Rhône Villages 2015

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 119,95 kr.

Kommentar: En super indsmigrende og voluminøs Côtes du Rhône Villages med lækker næse med pæne mængder chokolade og kaffe tilsat en snert af lavendel og tæt opulent mund med høj densitet og generøse mængder mørk frugt og peber pakket ind i delikate fadnoter. 

 

Jean Mas Arrogant Frog Syrah 2015

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 79,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fyldig og intensiv sydfransk Syrah med intensive brombær og pebertoner i både næse og mund, pakket ind i faste tanniner og let vaniljesødme. Godt køb.

 

Spier Private Collection Shiraz 2015

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 6 stk for 399 kr.

Kommentar: Ganske overbevisende sydafrikansk Shiraz. Livlig næse med et eksotisk tvist af kokosnød og røg og voluminøs mund med intensive mængder mørk frugt tilsat peber, vanilje og muskatnød pakket ind i silkebløde tanniner

 

Santo Syrah 2014

*****

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 139 kr. ved 6 stk

Kommentar: Markant spansk Syrah med duft af læder og råt kød og let sødlig mund med faste tanniner, som omfavner vinens flamboyante toner af brombær, eg, kirsebær og kaffe. Godt køb

 

Nugan Estate Scruffy´s Shiraz 2013

*****

Forhandler: MENY

Pris: 99,95 kr.

Kommentar: Fin australsk Shiraz med indbydende næse med noter af chokolade og lakrids og cremet mund med bløde tanniner, søde rosiner og fint peberattak, som runder af med lette toner af kirsebær og kakao. Godt køb.

 

Saint Clair Pioneer Block Syrah 2014

*****

Forhandler: bichel.dk

Pris: 170 kr.

Kommentar: Utrolig flot og elegant Syrah fra New Zealand med indbydende næse med overflod af søde kirsebær og den mest silkebløde Syrah mund længe oplevet med pæne mængder solbær, brombær og kirsebær pakket ind i noter af tobak, mokka og lys chokolade. En ægte pleaser på højt plan.  

 

Tarapaca Gran Reserva Syrah 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 100 kr. ved 2 stk

Kommentar: Fyldig og markant chilensk Syrah med høj densitet. Brombær og våd skovbund i næsen, voluminøs mund med righoldige mængder peber, vanilje, lakrids og lang intensiv eftersmag med let herbalt præg.

 

Massena The Eleventh Hour 2015

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 359,10 kr. ved 3 stk

Kommentar: Fyldig og kompleks australsk Shiraz med høj densitet. Læder, enebær og bålrøg i næsen, voluminøs mund med righoldige mængder peber, lakrids og tobak og lang intensiv eftersmag med noter af balsamico, mørk chokolade og trøffel. Fantastisk vin.

 

J.L. Chave Selection Offerus Saint Joseph 2009

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 169 kr. ved 6 stk

Kommentar: En lækker blød og indsmigrende Saint Joseph fra den forrygende årgang 2009 i drikkemoden udgave med peberkrydret næse, cremet og opulent mund med noter af brombær, kakao og kirsebær og med en lang delikat vaniljepræget eftersmag.

 

Domaine Les Bruyeres David Raynaud IGP Syrah 2016

******

Forhandler: bichel.dk

Pris: 125 kr.

Kommentar: En forrygende flot og indsmigrende Syrah sag med peber, enebær, brombær og tjære i næsen og flamboyant slikmund med særdeles generøse mængder lakridspulver, mokka, fad, ristede mandler, espresso og Virginia tobak som fortsætter ud i den lange intensive, men superbløde eftersmag.

 

Domaine Combier Crozes Hermitage 2015

*****

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 169 kr.

Kommentar: En overraskende lækker blød og indsmigrende Crozes Hermitage med peberkrydret næse, cremet og opulent mund med kontrolleret fad og noter af lakrids, mokka og vanilje og en lang delikat mineralsk eftersmag.

 

Thorn-Clarke Terra Barossa Shiraz 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 100 kr. ved 2 stk

Kommentar: Klassisk australsk Shiraz med flot pebernæse, sødmefuld mund med noter af tobak, toast og espresso og lang intensiv eftersmag med noter af sød vanilje. 

 

D´Arenberg The Dead Arm Shiraz 2015

*****

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 319,95 kr. ved 3 stk

Kommentar: Særdeles stilfuld australsk Shiraz med lige dele pondus og elegance. Røgfyldt næse med noter af svampe og fløjlsblød mund med tilpas syre til at matche vinens opulente karakter. Godt køb

 

Two Hands Gnarly Dudes Shiraz Barossa Valley 2015

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 129,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: En lækker blød australsk Shiraz i mellemfyldig udgave med peberkrydret næse, cremet og opulent mund med noter af lakrids, espresso og vanilje og en lang delikat herbal eftersmag.

 

Bellingham The Bernard Series Basket Press Syrah 2014

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 199,75 kr.

Kommentar: Forrygende sydafrikansk Syrah med karakterfuld næse med noter af sød tobak og brombær og tæt og svulstig mund med intensivt peberattak og noter af espresso, chokolade og enebær pakket ind i bløde tanniner.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen