FinansBureauet

Villaejere betaler 3.000 kr. i husleje

Både boligpriserne og renterne fortsætter med at falde. Og det betyder at en gennemsnitlig villaejer i dag kun betaler omkring 3.000 kr. i renter om måneden.

Villaejere betaler 3.000 kr. i husleje

Danmarks Statistik har netop offentliggjort nye tal for boligpriserne. Og der var tale om kraftige prisfald på alle ejendomstyper i februar. Priserne på parcelhuse faldt således med 2,6 procent, ejerlejlighederne faldt med 1,4 procent og sommerhusene med 1,5 procent. Og selvom der skal korrigeres for en sæsoneffekt, var det ikke lige sådanne tal boligsælgerne havde håbet på. Ser man på prisfaldene over de sidste 12 måneder, er der tale om prisfald på 9,0 procent for parcelhusene, 6,0 procent for ejerlejlighederne og 5,1 procent for sommerhuse.

Samtidig fortsætter tendensen med faldende renter. BRFkredit oplyser, at konverteringsomfanget i marts måned var det største siden 2005. Det har medført markante rentefald til boligejerne, der nu i gennemsnit betaler kun 3,3 pct. i rente.

Og det er historisk lavt. Da de friske tal fra Danmarks Statistik samtidig viser, at et gennemsnitligt parcelhus i dag koster 1.668.000 kr., betyder det at en villaejer idag i gennemsnit kun betaler godt 3.000 kr. om måneden efter skat i renter. Og selvom boligejere derudover selvsagt stadig skal betale diverse skatter, forsikringer etc., som lejere slipper for, er det ikke længere de boligrelaterede udgifter der er hæmskoen for boligmarkedet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce