Verdens dyreste kaviar

Der findes dyr kaviar, og så findes der rigtig dyr kaviar. Vi præsenterer et eksempel på sidstnævnte kategori22. november, 2013 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Kaviar er i forvejen kendt som en af de mest eksklusive - og dyreste - fødevarer i verden. Og alligevel bliver man fra tid til anden overrasket over prisen. Der er fire typer kaviar: Sterlet, Sevruga, Ossetra og Beluga. Den dyreste og mest sjældne af dem alle kommer fra Beluga støren som findes i det Kaspiske Hav.
 
Verdens dyreste kaviar hedder Almas (som betyder diamant på russisk) og kommer fra en utrolig sjælden iransk Beluga stør, som skulle kunne blive op til 70 år gammel. Og jo ældre fisken er , jo bedre er kaviaren.
 
Kiloprisen for Almas kaviar er knap 150.000 kr. Skulle du være blevet fristet, må du en tur til London, da det eneste sted i verden som sælger kaviaren i kilo er the Caviar House & Prunier, som ligger på Picadilly. Rækker budgettet ikke til et helt kilo, kan man købe en lille æske (lavet af 24 karat guld) til godt 7.000 kr.
 
Så nu ved du hvad du skal imponere vennerne med nytårsaften
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen