FinansBureauet

Udnyt bedsteforældre som mellemmænd

Her er udfordringen: Du ønsker at forære dit barn en større sum penge uden at betale gaveafgift. Her er løsningen: Du bruger bedsteforældrene som mellemmænd.

Udnyt bedsteforældre som mellemmænd

Hvis man får en pludselig lyst til at forære sønnike en bunke penge, men absolut ikke har lyst til samtidig at forære skattemyndighederne en bunke penge i gaveafgift, må man sno sig lidt. For reglerne tilsiger, at man højest må overføre 58.700 kr. til familiemedlemmer i lige linje om året, hvis man vil undgå at betale gaveafgift. Beløb derudover vil blive beskattet med 15 %.

 

Men er man utålmodig med at overføre arven til sønnike, kan man ved hjælp af en velvilligt indstillet familie omgå grænsen på de 58.700 kr. Der er nemlig ingen grænse for, hvor meget en enkeltperson samlet må give eller modtage som gave. Sønnike må eksempelvis gerne modtage 58.700 afgiftsfrie kroner fra såvel forældre som bedsteforældre. Ligeledes må den glade giver forære ligeså mange afgiftsfrie gaver på 58.700 kroner væk, som vedkommende har nære slægtninge.

 

Så hvis man ønsker at demonstrere sin afgiftsfrie gavmildhed til sønnike udover de 58.700 kr., kan man kanalisere ekstra penge hen til sønnen gennem eksempelvis bedsteforældrene. Et ægtepar kan, ved at udnytte alle fire bedsteforældre, på den måde kanalisere 352.200 kr. om året hen til sønnike, uden at løbe ind i gaveafgiften.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce