FinansBureauet

Tips og tricks til vurdering af dine antikviteter

I Danmark er vi vilde med programmer, der vurderer og sælger antikviteter. Guld på godset, Fantastiske fund, Loppefund, Skattejægerne og Antikduellen er bare nogle af de mange programmer om antikviteter, der de seneste par år er blevet sendt på landsdækkende tv.

Der er umiddelbart flere grunde til, at emnet er så populært. Programmerne har den fordel, at de slår to fluer med et smæk. De berører noget med identitet og slægtskab samtidig med muligheden for at tjene gode penge, vækker folks interesse.

Send billeder online

Man kan meget muligt fare vild i en jungle, når man prøver at få sat pris på sine gamle møbler. Det første skridt bør være at sende billeder ind til et givent auktionshus for hurtigt at få en online vurdering. Inden du sender billederne ind, kan du på internettet, hvis det er et bestemt mærke du har i din varetægt, lave en prissammenligning på produktet for at give dig en overordnet en idé om møblets værd.

Den indsigt kan du bruge som sammenligningsgrundlag i forhold til vurderingen af de indsendte billeder. Husk at fotografere produktet fra forskellige vinker, og vær særlig opmærksom på også at få detaljerne med. Disse kan ofte være af stor betydning

Fortæl møblets historie

Et rigtig godt tip er at skrive historien om dine ting. I de fleste tilfælde er det formentlig ligegyldigt, om maleriet er et arvestykke fra en by i Sønderjylland, men det kunne jo være, at der lige i det område boede en meget kendt kunstner. Det er utroligt hvad antikvitetskendere ved og kan snuse op. Selv de mindste detaljer kan til tider hjælpe

Tendenser i samfundet

Du skal være opmærksom på, hvad der rører sig i samfundet. De sidste par år er prisen på guld steget væsentligt. Hvis du derfor gemmer på nogle gamle smykker, som du alligevel ikke bruger, kunne det være en idé at skille sig af med dem nu med en god fortjeneste. Hvis du gerne vil have større indsigt i, hvad de forskellige typer karat guld er værd, og hvorvidt priserne er stigende eller faldende, kan du for eksempel besøge online virksomheden, SERO guld. De har specialiseret sig i at vurdere og købe dit guld, og det er, hvis salg af guld er noget du overvejer, et rigtigt godt sted at starte.

Vurderingen er fuldstændig betinget af tid og popularitet. Du skal derfor være opmærksom på, hvilke mode-diller der er oppe lige i øjeblikket. Vent for eksempel med at sælg mahognimøblet, før det kommer på mode igen.

Affektionsværdien er betydelig

Penge er ikke alt, og du bør bestemt ikke undervurdere affektionsværdien af et givent møbel. Dette gælder den ene vej som den anden. Hvis du har et møbel, der er en god sum penge værd, kan du blive fristet til at sælge det, selvom affektionsværdien egentlig er højere end salgsprisen. I så fald vil du højst sandsynligt komme til at fortryde, du har solgt det.

Det samme gælder den anden vej. Hvis det nu viser sig, at dit antikke møbel ikke er det værd, du havde håbet på, skal du huske hvor betydningsfuldt, det stadig kan være i en anden lejlighed. Hvis møblet er velholdt, er der næsten altid en, der vil blive vildt glad for det. Det kan derfor altid betale sig at gå på opdagelse i dit ellers forladte lofts- eller kælderrum.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce