Prisen for børnepasning kan svinge med 20.000 kr.

Prisen for at sende sine børn i børnehave og vuggestue svinger med 20.000 kr. årligt for den billigste og den dyreste kommune for en familie med to børn. En forskel, der er værd at være opmærksom på, hvis man leder efter ny bolig. Det skriver Nykredit13. marts, 2015 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Prisen på dine børns institutionspladser afhænger af børnenes alder, men også af dit postnummer. For en familie i Randers koster det 42.000 kr. årligt at sende to børn i henholdsvis vuggestue og børnehave, mens en tilsvarende familie i Albertslund vil betale 61.752 kr. for det samme. Det er en forskel på næsten 20.000 kr., og ofte kan der være store forskelle mellem nabokommuner. - Prisen for børnepasning svinger fra kommune til kommune og er et parameter, man som boligsøgende bør forholde sig til, når man ser på bolig. For eksempel er det over 12.000 kr. billigere årligt at have to børn i institution i Syddjurs kommune fremfor nabokommunen Aarhus. Og det er et beløb, de fleste børnefamilier kan mærke, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen. Købspris er ikke alt For en prisbevidst boligkøber er det ikke tilstrækkeligt at kigge på pris og låneudgifter, når drømmeboligen skal findes. Også skatter, vand og varme og institutionspriser spiller ind i det samlede regnestykke, ikke mindst fordi lave renter, får låneudgiften til at fylde mindre og mindre af det samlede budget. - Traditionelt har vi en tendens til kun at se på kontantpris og månedlig brutto/nettoudgift, når vi sammenligner boliger, men forskelle i kommune og kirkeskat, grundskyldspromille, fjernvarme- og vandpriser, institutionspriser mv., kan hurtigt gøre den billigste bolig til den dyreste. Vi tror, at udgifterne er ens i hele landet, men de svinger faktisk meget, siger Johan Juul-Jensen. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen