FinansBureauet

Husk byggegarantien og få 100.000 kr.

Ved at vælge en håndværker, som er medlem af Dansk Byggeri kan man få en garanti, som dækker fejl og mangler op til 100.000 kr.

Husk byggegarantien og få 100.000 kr.
Hvert år er der tusindvis af tvister mellem håndværkere og deres kunder. Langt de fleste løses i mindelighed, men en lang række af tvisterne går i hårdknude, med uenighed parterne imellem om kvaliteten i, omfanget af, og betalingen for det udførte arbejde. Og at hive en håndværker i retten for mangelfuldt eller manglende arbejde kan være en særdeles dyr og tidskrævende proces uden sikkerhed for meget andet end en stor advokatregning.
 
Man kan imidlertid på en meget simpel måde gardere sig mod en stor del af problemerne. Ved at vælge en håndværker, som er medlem af Dansk Byggeris Byg Garantiordning, får man nemlig automatisk en garanti med oveni hatten, som dækker fejl og mangler for op til 100.000 kr. En garanti som der er godt brug, idet der behandles omkring 700 sager på årsbasis under ordningen.
 
Eventuelle fejl og mangler fra håndværkerens side er dækket i op til 5 år efter færdiggørelse af arbejdet. Konstaterer man en fejl eller mangel, og har man forgæves rettet henvendelse til håndværkeren for at få det udbedret, kan man indbringe sagen for Byggeriets Ankenævn, som så sender en skønsmand ud. Og dennes afgørelse skal følges af håndværkeren. Gør han ikke det, bliver han smidt ud af Dansk Byggeri, som håndterer garantiordningen, og Dansk Byggeri dækker omkostningerne til udbedring af fejlen eller manglen op til 100.000 kr. Nybyggeri eller byggeprojekter med en samlet pris på over en million kroner er dog ikke dækket.
 
Og for en sikkerheds skyld: Tjek lige om en håndværker som annoncerer at være omfattet af garantiordningen også rent faktisk er det. Der har været sager om håndværkere som har pyntet sig med falske fjer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce