FinansBureauet

Få et billigt sommerhus

Genvejen til et billigt sommerhus hedder flexbolig

Få et billigt sommerhus
Aldrig hørt om begrebet flexbolig? Så bør du læse med her. I alle tilfælde hvis du er i markedet for et billigt sommerhus. Takket være en nyligt vedtaget lov har man nu lov til at købe et helårshus, og slippe for bopælspligten, hvis kommunen giver grønt lys til at man køber huset som flexbolig.

Og det giver helt nye muligheder for at gøre et godt køb på sommerhusmarkedet. For det første fordi det udvider det potentielle udbud af sommerboliger ganske gevaldigt. Og for det andet fordi det øgede udbud af potentielle sommerboliger lægger yderligere pres på markedet for reelle sommerhuse, som derfor kan tænkes at falde yderligere i pris.

Tilladelsen til flexbolig er personlig, og følger derfor ejeren, og ikke huset, hvorfor en interesseret køber, ved et evt. salg, kan anmode kommunen om at tilkendegive, hvorvidt der på ny kan gives tilladelse til, at boligen anvendes som flexbolig. 

I modsætning til et egentligt fritidshus er, har ejere af en flexbolig ret til når som helst at flytte permanent ind i huset, hvis de på et tidspunkt får lyst til det. Man kan altså starte med at benytte det som fritidshus, og senere bruge til helårsbeboelse, eksempelvis i forbindelse med pensionering.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce