FinansBureauet

Bliv fyret og scor kassen – med skatterabat

En fratrædelsesgodtgørelse kan konverteres om til pensionsindskud – med stor skatterabat

Bliv fyret og scor kassen – med skatterabat

En fyreseddel er aldrig særlig sjov. Men kan man lokke en fratrædelsesgodtgørelse ud af arbejdsgiveren i forbindelse med opsigelsen, kan det være et fint plaster på såret. Fratrædelsesgodtgørelse har imidlertid den ulempe, at det er en engangsudbetaling, som skal beskattes i udbetalingsåret, hvor man i forvejen også har fået løn. Og det betyder, at fratrædelsesgodtgørelsen ofte bliver beskattet med højeste marginalskat. Kun de første 8.000 kr. er skattefri.

Men heldigvis findes der en genvej til lavere beskatning. Det viser en nylig afgørelse fra Skatterådet, som besluttede at give grønt lys for, at en medarbejder kunne indbetale en kontant fratrædelsesgodtgørelse på 300.000 kr. på en pensionsordning i form af en livrente via sin arbejdsgiver. Medarbejderen fik tilmed grønt lys for at få de første 8.000 kr. udbetalt skattefrit, og indbetale de resterende 292.000 kr. på pensionsordningen.

På den måde kan medarbejderen i første omgang helt undgå, at betale skat af fratrædelsesgodtgørelsen. Beskatningen sker først senere, når livrenten kommer til udbetaling. Men det vil da være i langt mindre portioner, hvor beskatningsprocenten har alle chancer for at være væsentligt lavere.

Der er intet loft over hvor store summer man på den måde kan kanalisere over på en pensionsordning

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce