FinansBureauet

Billig forsikring – sådan gør du

Forsikringer er dyre, men man kan selv gøre meget for at gøre dem billigere.

Billig forsikring – sådan gør du
Forsikringsselskaberne tjener penge som aldrig før, og det er kunderne som betaler gildet. Men det behøver ikke nødvendigvis være dig som leger hovedsponsor, for der er rigtig mange ting man selv kan gøre for, at gøre sine forsikringer billigere. Her er seks gode råd.

1.      Få tilbud fra flere forsikringsselskaber
Der kan være ganske stor forskel på priserne hos de forskellige forsikringsselskaber. Og ved at shoppe lidt rundt, kan der være mange at spare. Så lad være med at tage imod det første og det bedste tilbud, og indhent i stedet tilbud fra flere selskaber. Det er ganske gratis at indhente forsikringstilbud. Og som regel er det også ganske gratis at skifte selskab. Har forsikringen været i kraft i under et år, og skifter eller opsiger man forsikringen inden for det første år, vil det som oftest koste et gebyr på ca. 500 - 600 kr. pr. police. Men har den været i kraft i mindst et år, kan man opsige den frit og kvit med en måneds varsling til hovedforfald. Og det er tilmed ikke særlig besværligt. Man giver blot det nye selskab fuldmagt til at opsige og flytte aftalen – så klarer de det hele.

2.      Saml alle forsikringer hos et selskab
Samlerabat er et begreb som kendes i mange brancher – og i forsikringsbranchen. Og der kan være mange penge at spare på den konto. Ikke mindst bilforsikringer kan man få ned i pris på den måde. Samtidig gavner det også overblikket – både for forsikringsselskabet og dig selv – hvis du samler alle forsikringer i et selskab.

3.      Betal helårligt
Mange forsikringsselskaber tilbyder at dele regningen op i mindre portioner, i stedet for enkelt stor årlig betaling. Men det er en service, som man som regel betaler dyrt for, som regel i niveauet 5 – 10 % om året. Om denne eventuelle ekstra udgift kan betale sig afhænger af om man trækker pengene til betalingen af forsikringen på en dyr kassekredit eller ej. Hvis ja, kan det godt betale sig at dele regningen op i mindre portioner, og på den måde trække mindre på kassekreditten. Hvis nej, så kan det bedre betale sig at betale hele regningen på en gang.

4.      Selvrisiko
Jo større selvrisiko man er parat til at acceptere, jo billigere kan man få forsikringen. Heri er der ikke noget overraskende. Men det er oftest forholdsmæssigt meget man kan spare ved at påtage sin en større del af risikoen. For ved at forhøje selvrisikoen signalerer man over for forsikringen, at man er forsigtig og ansvarlig – og dermed at man er en god kunde. Og det udløser oftest en ganske pæn rabat.

5.      Tjek medlemskaber af fagforeninger, interesseorganisationer og indkøbsforeninger eller arbejdspladsen.
I jagten på at finde de gode forsikringskunder, og få volumen, går forsikringsselskaberne ofte på strandhugst hos medlemmer af fagforeninger, interesseorganisationer, indkøbsforeninger og hos ansatte på bestemte arbejdspladser. Ofte med en betragtelig besparelse for kunden som konsekvens. Så tjek om du har muligheden for at komme indenfor i varmen et sådant sted.

6. Installer alarm
Hos mange forsikringsselskaber er det muligt at få en billigere indboforsikring, hvis man har installeret en godkendt tyverialarm. Og enkelte bilforsikringer fås ligeledes med rabat, hvis man eksempelvis har GPS sporing installeret. Sådanne alarmer er naturligvis ikke gratis, men i det lange løb henter investeringen sig næsten altid hjem igen – og mere til. Ikke mindst når man også tager den forebyggende effekt med i regnestykket – en effekt som kan spare dig mange ærgrelser og penge i form af sparede udgifter til selvrisiko.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce