FinansBureauet

Spansk sejr

Sejr til spansk Tempranillo i denne uges test

Finca Antiqua Crianza Tempranillo 2014 hedder denne uges vindervin, som forhandles af Hj Hansen Vin og Vinspecialisten til en pris af 60 kr. ved 6 stk. For de penge får man en fuldblodsoplevelse i form af en klassisk spansk Tempranillo med alt hvad en sådan skal have af saft og charme. En lækker vin med sødmefuld kirsebærnæse, viskøs mund med overmoden sort frugt og krydrede undertoner med dominans af friskkværnet peber og en pæn lang eftersmag med noter af engelsk lakrids, balsamico og kakao. Forvent ikke en elegant vin med masser af finesse, men derimod en vin med masser af sydlig sol og spansk temperament.   

Testvinder

Finca Antigua Crianza Tempranillo 2014

******

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 60 kr. ved 6 stk

Andre anbefalede vine: 

La Celestina Ribera del Duero 2015

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 120 kr. ved 6 stk

Kommentar: Karakterfuld Ribera del Duero i pleaser udgave med røg og cedertræ i næsen, opulent mund med noter af peber, espresso og vanilje og sødmefuld eftersmag med snert af overmodne kirsebær.

Kellermeister Barossa Vineyards Shiraz 2014

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 69 kr. ved 6 stk  

Kommentar: Fin klassisk Shiraz blanding med pæne mængder af kirsebær og peber i både næse og mund tilsat tilpasse mængder noter af vanilje fra fadet. Godt køb til prisen.

Vina Sastre Ribera del Duero 2016

*****

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 89 kr. ved 6 stk

Kommentar: Pæn og fyldig Ribera del Duero med eksplosiv næse og muskuløs mund med markante tanniner og righoldige mængder tobak, peber og bitter chokolade pakket ind i fin syre.

Montedidio Regia Maesta Primitivo 15 2014

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 119 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Primitivo med krydret varm næse og blød og let sødmefuld mund med noter af brombær og kirsebær og en snert af lakrids og tobak. Godt køb til prisen

Senorio de Nevada Bronze 2012

*****

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fyldig spansk vin med intensiv næse med noter af solbær og peber og tæt sødmefuld mund med krydrede noter af estragon og peber tilsat lidt lakrids, peber og vanilje. Godt køb til prisen

Sartori Rosso delle Venezie L`Appassione 2013

*****

Forhandler: Meny og Spar

Pris: 59,95 kr.

Kommentar: Italiensk pleaser i mellemfyldig stil med sødmefuld kirsebærnæse, viskøs mund med varm overmoden frugt og krydrede undertoner med dominans af peber og en pæn lang eftersmag med noter af sød engelsk lakrids.

Juan Gil Yellow Label 2016

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 65 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker spansk sag fra altid træfsikre Juan Gil med duft af ristede mandler og pibetobak og let sødlig mund med faste tanniner og toner af brombær, kirsebær og vanilje. Super køb til prisen.

Casella The Black Stump Shiraz 2017

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot kraftfuld Shiraz med kaffe og chokolade i både næse og mund tilsat flamboyante noter af vilde brombær, kirsebær og solbær og subtile noter af vanilje og peber i den lange eftersmag.

Cutio Garnacha 2016

*****

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Tæt og fyldig spansk Garnacha med røg og læder i næsen, skråtobak og friskkværnet peber i munden og lang intensiv eftersmag med noter af kakao. Godt køb til prisen

Cecchi La Campana Montefalco Sagrantino 2011

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 79 kr.

Kommentar: Fin italiensk Sagrantino med jernholdig næse og let støvet mund med peberpræg og rustik mund med faste tanniner og noter af ristede nødder, lakrids og brombær. Godt køb til prisen

Breca Garnacha de Fuego 2016

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 59 kr. ved 6 stk

Kommentar: Opulent spansk Garnacha med varm næse med noter af kirsebær, oliven og friske mandler, cremet og krydret mund med masser af solmodne kirsebær pakket ind i toner af vanilje, tobak og balsamico. Godt køb.

FinansBureauet tester hver uge vine i et panel, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine testes som udgangspunkt blindt.

Del