FinansBureauet

Her er alt, hvad du skal have styr på, når du skal låne penge til ny bil

At skulle skaffe en ny bil til huse kan lyde lettere sagt end gjort. Der er nemlig mange forskellige delelementer, der i sidste ende skal gå op i en højere enhed. Det gælder ikke mindst, når det kommer til at låne penge. Leder du efter et godt overblik, finder du her god og praktisk information, når det handler om billån.

Dan dig et overblik fra start

Før du indgår en aftale med et selskab om lån til bil, kan det være en god idé at danne sig et grundigt overblik. Sørg for eksempel for at udregne prisen for billån ud fra dine specifikke oplysninger. Det vil typisk være følgende faktorer, der er tale om:

  • Bilens pris i antal kroner
  • Udbetalingen i antal kroner eller procent
  • Den pågældende årgang
  • Løbetid i antal år
ANNONCE

Udover at dette kan give dig et godt fingerpeg i retning af, om det enkelte lån og dets vilkår er det rette for din situation, kan du også med fordel sørge for at orientere dig i emnet på lidt dybere vis. Det kan for eksempel være ved at sætte sig ind i de nærmere omstændigheder.

Kan lånet for eksempel indfries før tid, og er der omkostninger ved dette? Er der ventetid på at få lånet bevilliget? Er renten variabel eller fast? Er det muligt at sørge for ekstra indbetaling på lånet? Undersøg selv disse og andre spørgsmål hos det selskab, du overvejer at låne penge hos.

Selve ansøgningsprocessen er ofte nem og enkel

At ansøge om et lån er ikke som sådan svært, når først du har sat dig ind i dine vilkår og truffet valget om den løsning, du ønsker. Et billån kan nemt udstedet, og du kan for eksempel starte processen ved at udfylde en ansøgning online ved hjælp af computer, mobil eller tablet.

Svartiden er typisk ganske hurtig, så medmindre handlen haster meget, kan du gennemføre ansøgningen med ro på. Du vil typisk i løbet af kort tid kunne få lånet bevilliget. Dette forudsætter dog, at du lever op til en række krav:

  • Der vil skulle foretages en kreditvurdering af dig
  • Bilens type, alder og stand medregnes
ANNONCE

Dette foregår ved at du udfylder en ansøgning og giver det ønskede firma fuldmagt til at indhente årsopgørelse og lønoplysninger om dig fra SKAT. Til sidst skal begge parter naturligvis skrive under på aftalen. 

Del

Seneste nyt

ANNONCE