FinansBureauet

Boligsalget i maj var det højeste i 10 år

Salget af især sommerhuse trak det samlede boligsalg op på et rekordhøjt niveau i maj måned. Der blev også solgt rekordmange villaer og rækkehuse, ligesom ejerlejlighederne nu er næsten på niveau med samme måned sidste år. Det viser Boligsidens nye handelstal for maj måned.

De danske ejendomsmæglere har haft travlt i maj måned. Boligsidens nye handelstal viser nemlig, at der samlet blev solgt 8.682 boliger i maj måned.

Det er det højeste niveau for en enkelt måned i de sidste 10 år, og det er 15 procent mere end det samlede salg af boliger i samme måned sidste år.

Det er ingen overraskelse, at især sommerhusene er blevet handlet i stor stil igennem de seneste måneder, og det er da også især salget af denne type bolig, der trækker det samlede boligsalg op på det rekordhøje niveau.

”I maj måned alene er der solgt intet mindre end 2.132 sommerhuse. Det er 93 procent flere end i samme måned sidste år og 63 procent flere end i april i år, der ellers var månedsrekorden hidtil. Danskerne har i den grad fået appetit på sommerhuse, og de foreløbige tal fra juni måned viser samtidig en yderligere stigning i salget,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det rekordhøje salg af sommerhuse er sket i et marked, der ellers har været præget af et meget lavt udbud. Men den gode nyhed er, at sælgerne nu også i stigende grad vender tilbage, og køberne får dermed igen mere at vælge imellem.”

Rekordhøjt salg af huse

I maj måned er der samlet solgt 1.125 flere boliger end i samme måned sidste år. Til sammenligning er der solgt 1.027 flere sommerhuse i samme periode, hvilket svarer til 91 procent af det øgede salg.

Men samtidig er salget af villaer og rækkehuse også med til at trække det samlede salg op, imens salget af ejerlejligheder trækker en lille smule ned i opgørelsen.

”Efter marts og april bød på lavere salgstal end i de tilsvarende måneder sidste år, er der solgt knap 5.000 huse i maj måned. Det er ikke blot et højere resultat end i maj sidste år, men samtidig også det højeste antal solgte villaer og rækkehuse på en enkelt måned i løbet af de seneste 10 år,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det er overraskende, at det sker midt i en krisetid, hvor ledigheden stiger. Men foreløbig har der været store lokale variationer af, hvordan ledigheden har påvirket boligsalget i de enkelte kommuner. Mange steder er boligsalget ligefrem gået frem under coronakrisen. Hvorvidt det fortsætter, afhænger i høj grad af, hvad der sker, når hjælpepakkerne ophører, og hvordan en eventuel yderligere stigning i ledigheden vil påvirke danskernes boligplaner.”

Indtil videre realiserer danskerne dog deres boligkøb i stor stil, og det er også værd at bemærke, at salget af ejerlejligheder steg en del i maj måned sammenlignet med april og marts. Således blev der i maj solgt 1.558 ejerlejligheder, hvilket kun er 39 færre end i maj sidste år.

Udviklingen i antal solgte boliger før og efter coronanedlukningen:

Antal solgte i 2020

Boligtype

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

3.763

4.209

3.985

3.605

4.992

38%

3%

Ejerlejligheder

1.513

1.609

1.291

1.087

1.558

43%

-2%

Sommerhuse

611

792

917

1.305

2.132

63%

93%

Alle boligtyper

5.887

6.610

6.193

5.997

8.682

45%

15%

(Tabellen dækker over alle handlede villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger i perioden januar-maj 2020. Kilde: Boligsiden)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce