Vin fra Aldi vinder test

En billig syditaliensk vin fra Aldi vandt denne uges test.16. marts, 2015 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

En lille syditaliensk charmetrold vandt denne uges vintest. Michelino Aglianico Puglia 2012 hedder den, og forhandles af Aldi til den beskedne pris af 44,95 kr. Og til den pris får man urimeligt meget vin for pengene. En indsmigrende sag fremstillet på Aglianico druen med varm og voluminøs næse med noter af kirsebær og sødmefuld pleasermund med behageligt tanninbid og noter af peber, rosiner og estragon. Vurderingen i blindtesten havnede på 90 kr. 

 

Testvinder

Michelino Aglianico Puglia 2012

******

Forhandler: Aldi

Pris: 44,95 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

 

Bellingham Pear Tree White 2014

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 69,75 kr. ved 6 stk

Kommentar: Let drikkelig forårsagtig sydafrikansk hvidvin med pærer og citrus i næsen og forfriskende mund i læskende stil med afdæmpet syre, underliggende sødme og toner af æbler og pærer. Godt køb.

 

De Gregorio Vigna di Mari Nero d`Avola 2011

******

Forhandler: Salling Stormagasiner

Pris: 49,95 kr.  

Kommentar: Siciliansk charmør til billige penge. Krydret næse med hø, brombær og friskpløjet muld. Saftig mund med pondus og kraft og delikate toner af oregano og peber. Fantastisk køb til prisen.

 

Calatrasi Familia Oddo Viognier Grillo 2013

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 69 kr.

Kommentar: Forrygende lækker siciliansk hvidvin med hyldebær og røg i næsen og klassisk Viognier krydret mund med noter af mandarin, citrus, oregano og basilikum indhyllet i et delikat skær af mineralitet.

 

Cantine Sardus Pater Cannonau di Sardegna Foras 2012

*****

Forhandler: Salling Stormagasiner

Pris: 99,95 kr.

Kommentar: Lækker sag fra Sardinien med skarp næse med dominans af peber og mineralsk mund med pænt syrebid og noter af solbær og kirsebær. Flot vin

 

Chevallon Côtes du Rhône Villages 2011

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin Côtes du Rhône Villages med animalsk næse med toner af stald, fyldig mund med noter af grøn peber, mokka og lakrids og lang intensiv eftersmag med sart peberbid og mineralsk strejf.

 

Carbone 400 Some Aglianico Del Vulture 2009

*****

Forhandler: Salling Stormagasiner

Pris: 139,95 kr.

Kommentar: Spændende syditaliensk sag med sveskeblommer og nøddebark i næsen og solfyldt mund med sirlig syre med fast bid og et strejf af jord. Høj klasse

 

Punto Final Reserva Malbac 2012

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 119,95 kr. ved køb af 6 stk

Kommentar: Helt forrygende argentinsk Malbec med valnød og peber i næsen, intensiv men blød mund med righoldige mængder peber, tobak og læder som nægter at forlade munden. Sådan skal en argentinsk Malbec skæres.  

 

De Gregorio Dragonara Nero d´Avola-Merlot 2012

*****

Forhandler: Salling Stormagasiner

Pris: 99,95 kr.  

Kommentar: Lækker sicilianer med en spændende Nero d´Avola-Merlot blanding som har resulteret i en vin med varm krydret næse, tæt og delikat mund med pikante tanniner og godt bid og lang elegant eftersmag med en snert af estragon og peber.

 

Chateau Maris Cru la Livinière Les Amandiers 2011

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 449 kr.

Kommentar: Helt usædvanlig flamboyant og pompøs vin som lige fra duft til eftersmag indhyller smagssanserne i velvære. Tæt og dyb næse med noter af kirsebær og tobak, intensiv og voluminøs mund med markante tanniner og generøse mængder mokka, tobak, læder og lakridspulver og lang intensiv peberdomineret eftersmag med et hint af mineralitet. En vin i særklasse.

 

Cantine Sardus Pater Carignano del Sulcis Is Solus 2012

******

Forhandler: Salling Stormagasiner

Pris: 99,95 kr.

Kommentar: Superlækker vin fra Sardinien med rosin, peber og egetræsfad i næsen, og tæt intensiv mund med fin rygrad, svagt underspillet sødme og noter af trøffel, peber og kaffe. Flot sag

 

Alamos Malbec 2013

******

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 49,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Argentinsk Malbec pleaser med animalsk næse, peberintensiv mund med bløde tanniner og sødmefuld kant og let kernebitter eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Cosme Palacio Vendimia Seleccionada Rioja 2010

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker næsten nostalgisk Rioja med varm næse med noter af julekrydderier og indsmigrende opulent mund med noter af fad, espresso, peber og vanilje. Super køb til prisen

 

Chateau La Croix de St. Georges Saint-Emillon 2010

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 112,50 kr. ved 2 stk

Kommentar: Super lækker Bordeaux fra den fantastiske årgang 2010 med støvet næse, intensiv mund med godt peberbid, fad, vanilje og tobak og lang eftersmag med mineralsk præg. Et sjældent set godt Bordeaux køb.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen          

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen