FinansBureauet

Afgift på brænde - så høj bliver den

Regeringen har planer om at pejsebrænde skal pålægges afgift. Så har du brændeovn, så fyld brændeskuret op med det samme, inden afgiften træder i kraft

Afgift på brænde - så høj bliver den
Update: Rygterne vil vide, at afgiften på brænde komme til at udgøre 27,40 kr. pr. GJ varme fra brænde til brændeovnen. Omregnet svarer det til, at en rummeter brænde af løvtræ pålægges en afgift på 160-175 kroner alt efter træets beskaffenhed. Et typisk brændetårn med kløvet løvtræ vil samlet få en afgift på cirka 350 kr., når afgiften er slået helt igennem i 2020. Det skriver Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne, DAPO.dk.
 
Formanden for DAPO, Peter Jessen Hansen, udtaler: "Regeringen vil gøre os uafhængige af fossile brændsler ved at fremme brugen af biomasse til energiformål. Samtidig har vi forpligtet os til at nedbringe Danmarks udslip af CO2. På den baggrund forekommer det uforståeligt, at regeringen nu vil lægge afgift på brænde, som er en vedvarende energiform, der tilmed er CO2-neutral."

 

4/10-12
Der er meget få ting i Danmark, som ikke enten indkomstbeskattes eller pålægges en afgift. Men indtil nu har pejsebrænde været undtaget for afgift. Det er formentlig ganske snart slut. Til ærgrelse for de op i mod 750.000 familier med pejs eller brændeovn i deres bolig.

Ifølge Politiken er energiministeren i gang med at lægge sidste hånd på et nyt afgiftsforslag, som vil pålægge afgift på kommercielt solgt brænde.

Afgiften planlægges dog først indført fra år 2013, og det giver altså mulighed for at hamstre brænde i indeværende efterår. Hvis mange benytter sig heraf, kan der dog opstå leveringsproblemer - så vent ikke for længe med at bestille.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce