FinansBureauet

Tjen penge på at konvertere til bolig

Der er stort værdipotentiale i konvertering til bolig

www.freeimageslive.co.uk - Tjen penge på at konvertere til bolig www.freeimageslive.co.uk
Et merafkast på 1,5 procent. Så meget kan man ifølge en stor analyse fra Nykredit opnå ved at konvertere en kontorejendom til en boligudlejningsejendom.
 
Navnlig København, men også landets andre større byer, oplever en faldende efterspørgsel efter de ældre, utidssvarende kontorejendomme i. Ejendomme som, omend de kan karakteriseres som yderst charmerende, gennemgående er utidssvarende indrettet og udstyret som kontorlejemål, og typisk har de problematiske parkeringsforhold, vurderer Nykredit i analysen.
 
Lejeefterspørgslen er de senere år drejet i retning af mere tidssvarende byggeri, hvor virksomhedernes behov og krav til kontorfaciliteter i stadigt mindre omfang bliver tilgodeset i den ældre kontormasse. Lejerbevægelsen går i retning af, at flere virksomheder flytter til en placering i et af de nyere kontorområder udenfor selve centrum.
 
Den vigende efterspørgsel efter centrale kontorlejemål rejser spørgsmålet, om hvorvidt kontoranvendelse fremadrettet er den økonomisk mest rentable løsning. Nykredit peger på, at en ejendom ved kontoranvendelse kan være en "middelejendom", men som boligejendom alligevel være en helt oplagt prime ejendom. Forskellen i nettoafkastspænd mellem de to anvendelser kan godt være på 1,5 procentpoint eller mere i boliganvendelsens favør. Heri ligger der et meget håndgribeligt værdipotentiale.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce