Test af syditaliensk vin

Siciliansk sejr i årets første test8. januar, 2018 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Temaet i årets første test var syditalienske vine. En test som en siciliansk vin i form af Baglio Gibellina u…Passimiento 2016 vandt i overbevisende stil. Vinen produceres af druerne Frappato og Nero d`Avola, hvoraf de sidstnævnte høstes så sent, at de er svundet ind og har opnået ekstra koncentration. Og det fornemmes i vinen, der fremstår som en vaskeægte pleaser med varm indbydende næse med righoldige mængder kirsebær tilsat krydrede elementer af rosmarin og estragon og blød og indsmigrende mund i sødmefuld udgave med intensive noter af rosiner, dadler og kirsebærrom tilsat noter af lakrids og kaffe i den lange opulente eftersmag. Ikke en vin som vil høste topkarakterer hos elitære vinkritikere, men en rigtig forbrugervin som vil gå rent ind hos de fleste almindelige konsumenter. 

 

Testvinder

Baglio Gibellina u…Passimiento 2016

******

Forhandler: Kvickly

Pris: 65 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

 

Tenute Quattro I Quattro Conti Gold Primitivo di Manduria 2015

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 100 kr. ved 6 stk

Kommentar: Intens og fyldig Primitivo med righoldige mængder solbær og kirsebær i næsen og mørk chokolade, lakridsrod og tobak i den opulente indsmigrende mund. 

 

Old World Cuvée 99

******

Forhandler: Menu

Pris: 149,95 kr.

Kommentar: Et pragteksemplar af en syditaliener med herbalt krydret næse tilsat et strejf af friskkværnet peber og varm solmoden mund med en eksplosion af smagsindtryk i retning af lakrids, tobak og mokka som fortsætter ud i den lange vedvarende fløjlsbløde eftersmag.

 

Monte Dei Cocci Negroamaro 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Online

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin Negroamaro i rustik stil med tørret frugt, tobak og urter i både næse og mund tilsat noter af friskkværnet peber pakket ind i faste tanniner og med en lang intensiv eftersmag med let røgpræg.   

 

Realzin Zinfandel Salento 2016

*****

Forhandler: Menu og Spar

Pris: 73,95 kr.

Kommentar: Tæt pakket og koncentreret Primitivo med masser af lækker sødmefuld frugt i både næse og mund i klassisk Primitivo stil med dominans af kirsebær og brombær som slutter af i en lang herbalt krydret eftersmag. Fin vin til prisen.

 

Lento Dragone Selezione Calabria 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Online

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Spændende syditaliensk vin på basis af et utraditionel Magliocco og Merlot ægteskab med blød og besnærende næse, opulent mund med peber og kirsebærsødme tilsat strejf af nelliker og kardemomme og lang eftersmag med dominans af vanilje og peber. Godt køb til prisen.

 

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria 2015

*****

Forhandler: Supervin.dk

Pris: 100 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker Primitivo med pænt peberpræg i både næse og mund akkompagneret af fed og sødmefuld frugt med dominans af tyttebær og solbær pakket ind i silkebløde tanniner og let pirrende syre.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen