Test af Champagne

Sejr til Blanc de Noirs18. december, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Der var sejr til en gammel kending i dette års test af Champagner. Henriet-Bazin Blanc de Noirs Grand Cru hedder vinderen, som forhandles af Domaine Brandis til en pris af 219 kr. Og det kan godt lyde, som om der er en ridse i pladen, når denne Champagne endnu engang ender øverst på sejrsskamlen. Men vinene bliver testet blindt og resultatet lyver ikke. Den er og bliver et vanvittigt godt køb til prisen og slår mange andre Champagner i samme prisklasse med flere længder. En særdeles kødfuld og markant Champagne med aristokratisk fremtoning. Rugbrød, citrus og skovbund i den elegante og pompøse næse, rund og generøst fyldig mund med intensive noter af champignon, brændte mandler og smørristet toast pakket ind i sirlige bobler, der smyger sig om smagsløgene som eliksir for sanserne.

 

Testvinder

Henriet-Bazin Blanc de Noirs Grand Cru

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 219 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

 

Doyard-Mahè Cuvée Désir Blanc de Blancs Extra Brut

******

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 295 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super flamboyant Blanc de Blancs Champagne i fokuseret og forførende stil med indsmigrende næse med floralt præg og rig mund med forførende sart mousse tilsat komplimenterende noter af rugbrød og svampe med snert af grønne æbler i den lange eftersmag. Mere, tak.

 

Charles Mignon Blanc de Blancs Brut Premium Reserve

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 249,75 kr.

Kommentar: Flot Blanc de Blancs champagne med stor sprødhed og feminin elegance. Grønne æbler og hø i den livlige næse og citrus, nybagt brød og smørristede nødder i den fyldige mund akkompagneret af let salte noter i den lange mineralske eftersmag.

 

Henriet-Bazin Blanc de Blancs Premier Cru

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 219 kr.

Kommentar: Pragtfuld Blanc de Blancs i pompøs udgave med indsmigrende floral næse i feminin stil og silkeblød mund med elegante noter af markchampignon, toast med tandsmør og moden pære pakket ind i sirlig syre, som komplementerer vinens opulente struktur.

 

Canard Duchene Charles VII Blanc de Blancs

*****

Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen

Pris: 249 kr.

Kommentar: Flot feminin Champagne med toast og ristede nødder i næsen og delikat let mineralsk mund med fin vitalitet og cremet struktur som omfavner vinens opulente præg af brød, modne pærer og skovsvampe.  

 

Deutz Brut Classic

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin

Pris: 300 kr. ved 2 stk

Kommentar: Livlig og flot Champagne med citrus og kælder i næsen og blød og finesserig mund med fin mousse og med toner af lime og gær tilsat et strejf af syrlige æbler og noter af toast og mandler i den lange intensive eftersmag.

 

Doyard-Mahè Empreinte Blanc de Blanc

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 259 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker harmonisk Blanc de Blancs champagne med stor fylde og elegance. Citrus i næse og mund tilsat strejf af ristede nødder og skovsvampe pakket ind i sirlige bobler som fortsætter helt ud i den lange bløde eftersmag med strejf af mineralitet.

 

Le Mesnil Grand Cru Prestige Zéro Dosage Millesime 2007

******

Forhandler: Philipsonwine.com

Pris: 349,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Flot fuldblods årgangs Champagne med pirrende og aromatisk næse, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af champignon, rugbrød, ristede mandler og en snert af citrus og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.

 

Pierre Darcys Brut

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 224,10 kr. ved 3 stk

Kommentar: Delikat Champagne med flamboyant næse med floralt præg, sprød mund med behagelig mousse og righoldige mængder moden pære, skovsvampe og eksotisk frugt pakket ind i forfinet syre og mineralske noter.

 

Canard Duchene Brut Special Reserve Edition Limitée

*****

Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen

Pris: 199 kr.

Kommentar: Velstruktureret Champagne i indsmigrende udgave med udpræget toastnæse med snert af citrus og cremet mund med stor diversitet med dominans af nødder, modne pærer, ristede kastanjer og smørstegte kantareller indhyllet i forfinet syre.

 

Billecart-Salmon Brut Réserve

******

Forhandler: Theis Vine

Pris: 329,95 kr.

Kommentar: Champagne med raffineret og pikant næse med noter af krydderurter og cremet mund med ekstrem fin mousse og noter af toast, kvæde og skovsvampe, som sammen med den forfinede syre og mineralske strejf fuldender oplevelsen af en stor Champagne. 

 

Henriet-Bazin Millesime Brut Premier Cru Carte d´Or 2010

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 219 kr.

Kommentar: Kødfuld og flamboyant Champagne med modne pærer, friskkværnet rasp og ristede hasselnødder i både næse og mund tilsat et mineralsk strejf som fortsætter ud i den lange elegante eftersmag. Seks meget sikre stjerner. 

 

Doyard-Mahè Blanc de Blancs Millesime 2012

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 435 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flamboyant årgangs Champagne med indsmigrende frugtrig næse med en snert af enghø og forførende mund med cremede noter af rugbrød, ristede nødder og skovsvampe pakket ind i blid mousse og sart syre. Høj klasse

 

Patrick Regnault Blanc de Blancs Brut Grand Cru

******

Forhandler: Vin-kompagniet.dk

Pris: 350 kr. ved 6 stk

Kommentar: Utrolig lækker, let og elegant Champagne med pirrende og aromatisk næse, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.

 

Henriot Brut Souverain

******

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 300 kr.

Kommentar: Super elegant og indsmigrende Champagne med støvet næse med florale noter tilsat et snert af markchampignon og overmodne æbler, fyldig mund med pirrende bobler og lang intensiv eftersmag med toner af friskbagt brød med smør tilsat strejf af citrus, salt og eksotisk frugt. Høj klasse.

 

Charles Mignon Cuvée Comte de Marne Rosé Grand Cru

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 295 kr.

Kommentar: Flot voluminøs og pompøs Champagne i rosé udgave med aromatisk næse med dominans af eksotisk frugt og toast og cremet mund i let rustik udgave med brødnoter og præg af røde bær tilsat pirrende mineralske noter i den lange forførende eftersmag.

 

A Bergere Prestige Brut Millesime 2009

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 379 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot vintage Champagne med indsmigrende aromatisk næse, sprød mund med delikate brødnoter og toner af moden pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.

 

Pierre Trichet La Puisance Grand Cru

*****

Forhandler: Holte Vinlager

Pris: 349 kr.

Kommentar: Fyldig og flamboyant Champagne med let støvet næse med toner af markchampignon og overmodne æbler, cremet mund med pirrende bobler og noter af ristede pinjekerner og lang intensiv eftersmag med toner af friskbagt brød med tandsmør. Lækker sag

 

Alfred Gratien Brut

******

Forhandler: Bichel.dk

Pris: 275 kr. ved køb af 2 stk

Kommentar: Finesserig og kompleks Champagne med ristet rugbrød og krydderurter i næsen og cremet mund med skovsvampe, modne pærer og toast i righoldige mængder og med mineralsk strejf og let salte undertoner i den lange eftersmag.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til mindre end fem stjerner vil ikke blive omtalt.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen