FinansBureauet

Temperaturen på boligmarkedet steg i april

Temperaturen på boligmarkedet steg i april måned

Temperaturen på boligmarkedet steg i april
Temperaturen på boligmarkedet steg i april .Ejendomspriserne steg nemlig  fra marts til april for både enfamiliehuse og ejerlejligheder.  Det viser nye tal fra Danmarks Statistik her til morgen. På landsplan steg enfamiliehusene med 3,2 pct., mens ejerlejlighederne steg med 1,8 pct. Boligmarkledet fortsatte således de gode takter.
 
Kigger vi på udviklingen på årsbasis, så forsætter ejerlejlighederne med at buldre derud af. Prisen på ejerlejligheder lå således i perioden februar- april 9,2 pct. højere end samme periode året før. Mens prisen for enfamiliehuse steg med 2,7 pct. i samme periode. Der hersker dog ingen tvivl om, at disse landstal  dækker over store geografiske forskelle. Det er hovedsageligt boligejere i de større byer, som har oplevet stigende priser, mens boligejere i tyndt befolket områder og få arbejdspladser fortsat oplever faldende boligpriser. Der er dog ikke noget nyt i, at boligpriserne i henholdsvis by og land udvikler sig forskelligt. Typisk starter et opsving i byerne, og det trækker på et tidspunkt nogle af landområderne med op. Vi ser imidlertid, at diversiteten i det danske boligmarked bliver større om end, det er klart, at når eksempelvis priserne i indre København stiger til et vist niveau, så vil førstegangskøberne alt andet lige søge ud i forstæderne.
 
Ser vi på prisen for et gennemsnitligt enfamiliehus, så kostede det 1.917.000 kr.. Tilsvarende kostede en gennemsnitlig ejerlejlighed 1.876.00 kr.  
 
Det er vores forventning, at boligmarkedet igennem 2014 vil fortsætte de pæne takter.  Dels som følge af generelt mere positiv stemning i dansk økonomi, og dels gennem  øget aktivitet. Vi har gennem flere år haft meget lav aktivitet på boligmarkedet, hvilket vidner om, at der er et ophobet boligbehov. Samtidigt forventer vi større søgning mod byerne, hvorfor der vil være et større pres på priserne her. På ejerlejligheder forventer vi således i en årlig stigning på omkring de 5 pct. på landsplan, mens vi forventer omkring 2,5 pct. for enfamiliehuse på landplan
 
Ulrikke Ekelund
Cheføkonom, Presse- og Økonomisk Sekretariat
 
BRFkredit a/s
brf.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce