FinansBureauet

Tag dagpengene med til Gran Canaria

Det er muligt at tage dagpengene med til sol og varme

Tag dagpengene med til Gran Canaria
Som dagpengemodtager skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og det udelukker effektivt, at man kan tage på solferie i sydens varme. Men ingen regler uden et smuthul. Og smuthullet hedder her jobsøgning.
 
Alle ledige a-kassemedlemmer har nemlig ret til at tage tre måneders dagpenge med et af de såkaldte EØS-lande for at søge job. Det vil sige lande omfattet af 'Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som udover de almindelige europæiske lande også omfatter en række ganske eksotiske destinationer så som Martinique og St. Martin, men også populære feriemål som Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote'.
 
Så har du lyst til et forlænget ophold i sydens varme, kan du med god samvittighed og dagpenge på kontoen tage ophold et af de pågældende steder. Om du så reelt er jobsøgende, eller blot vil bruge reglerne som påskud til en forlænget solferie, er selvfølgelig op til dig. Men skal du ned til en reel jobsamtale, kan du tilmed få op til 2200 kr. i støtte hertil, hvis du er under 30 år. Og får man rent faktisk et job, kan man derudover få op til 9.000 kr. i flyttehjælp, hvis jobbet er af mindst 6 måneders varighed.  
 
Der er kun ganske få ting der skal være opfyldt for at kunne benytte sig af muligheden. For det første skal du have været arbejdsløs i mindst fire uger. Der kan dog dispenseres fra reglerne, hvis du for eksempel rejser med en ægtefælle, som har fået job i det pågældende land, eller hvis du har en jobsamtale. Derudover skal du senest en måned før afrejse indlevere en ansøgning til den hjemlige a-kasse, og sikre at rejseplanerne ikke kolliderer med en jobplan som allerede er lagt. Senest syv dage efter din udrejse fra Danmark skal du tilmelde dig den lokale arbejdsformidling, og der indordne dig under reglerne for den lokale arbejdsformidling. Så hvis du ikke reelt er arbejdssøgende, men blot ønsker en dagpengefinansieret ferie, er det nok en god ting at undersøge den pågældende destinations lokale regler, så du ikke eksempelvis bliver mødt med et krav om, at skulle møde på arbejdsformidlingen hver dag, når nu stranden lokker mere.
 
Udover de almindelige europæiske lande gælder reglerne følgende steder:
·   Azorerne (portugisisk)
·   Balearerne: Mallorca, Ibiza (spansk)
·   Ceuta og Melilla - byer på den Nordafrikanske kyst (Spansk)
·   De Canariske øer (spansk)
·   Fransk Guyana - på den caribiske kyst i Sydamerika (fransk)
·   Gibraltar (spansk)
·   Guadeloupe - øgruppe i det caribiske hav (fransk)
·   Hebriderne
·   Isle of Wight
·   Madeira - ø ud for de nordlige Afrika (Portugal)
·   Martinique - ø i Caribien (Fransk)
·   Orkney Øerne
·   Réunion - ø i det Indiske Ocean øst for Madagaskar (Fransk)
·   Shetlandsøerne
·   St. Martin (den franske del) - ø i Caribien
·   Western Isles
·   Cypern (den græske del)
·   Malta
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce