Sydafrikansk vinder

En billig sydafrikansk Shiraz blev suveræn vinder af denne uges vintest.19. januar, 2015 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Der var ingen tvivl om sejren i denne uges vintest, idet sydafrikanske Cellar Road Reserve Shiraz 2013 vandt i ganske overbevisende stil. Den forhandles af nemlig.com til en pris af 49,95 kr. og vurderingen i blindtesten sneg sig op på den rigtige side af de 100 kr.

 

At vinen er en Shiraz kunne den ikke skjule, men at den er sydafrikansk overraskede, da den af de fleste paneldeltagere blev bedømt til at være fra Australien. Og med sin tætte varme næse og voluminøse og peberintensive mund kan det ikke undre. Flot næse med noter af sød tobak og brombær og tæt og svulstig mund med intensivt peberattack og noter af espresso, chokolade og oregano pakket ind i bløde tanniner. Et super køb til prisen.   

 

Testvinder

Cellar Road Reserve Shiraz 2013

******

Forhandler: nemlig.com

Pris: 49,95 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

 

Nugan The Golden Gates Cabernet Shiraz 2013

******

Forhandler: SuperBest

Pris: 49,67 kr. ved 3 stk

Kommentar: Fin Australsk Cabernet Shiraz fra Nugan Estate. Let animalsk næse med en snert af eg og sødmefuld mund med let marmeladepræg og noter af peber og kirsebærsten. Super køb til prisen.  

 

Heartland Spice Trader Shiraz Cabernet Sauvignon 2012

*****

Forhandler: wine.dk

Pris: 119 kr. ved 6 stk

Kommentar: Delikat og elegant australsk Shiraz Cabernet Sauvignon fra Ben Glaetzer med mørk frugt i næsen og silkeblød mund med kirsebær og solbærnoter pakket ind krydrede noter af lakrids, peber og mokka. Flot håndværk

 

Clos des Fous Cauquenina 2012

*****

Forhandler: Bichel Vine

Pris: 109,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Særdeles spændende og udfordrende vin fra det kommende kultproducent firkløver Clos des Fous. Brændte æbletræskviste og solbærbusk i næsen, pirrende mund med flot attack, markant tanninbid og diskret vaniljesødme og en udpræget mineralsk eftersmag, som sjældent opleves i så udtalt grad i oversøiske vine. Flot sag.

 

 

Tarapacá Cabernet Sauvignon 2013

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 59,75 kr.

Kommentar: Ligefrem og uforfalsket oversøisk Cabernet Sauvignon med håndværket i orden. Mørk chokolade og solbær i næsen, varm og voluminøs mund med pæn sødme og fyldige kaffe og tobaknoter tilsat lidt kirsebærsten. Rigtig godt køb til prisen.

 

Errazuriz La Cumbre Syrah 2010

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 250 kr. ved 2 stk

Kommentar: Helt forrygende chilensk Syrah fra Errazuriz , som satte alle andre vine grundigt til vægs i denne test. Kaffeplantage og kostald i næsen og lakrids, tjære, mokka, timian, mørke brombær og peber i den flamboyante og muskuløse mund. Et absolut brag af en vin i næsten Côte Rôtie agtig stil.

 

The Mad Fish Chardonnay

*****

Forhandler: skagenfood.dk

Pris: 54,80 kr. ved 6 stk

Kommentar: Let og ukompliceret californisk Chardonnay med eksotisk frugt og pære i både næse og mund pakket ind i let smørfedme og fin syre. Godt køb til prisen.

 

Schmitges Steilhang Grauschiefer Riesling 2013

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Riesling fra Mosel med grønne æbler og hø i næsen, afdæmpet syre, kiwi og fersken i den let sødmefulde mund og et forfinet strejf af mineralitet i eftersmagen. Godt køb.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen          

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen