FinansBureauet

Stor gevinst i Roblon

Efter store kursstigninger siden Roblon blev anbefalet, kan man overveje at hjemtage gevinsten

Stor gevinst i Roblon
Som følge af en, efter min mening, horribel dom for kursmanipulation i forbindelse med mine aktieanbefalinger i medierne (læs mere her), som falder fint i tråd den efterhånden alenlange række af eksempler på den åbenlyse foragt for retssikkerheden man oplever fra både myndigheder og domstoles side (se eks her), anbefaler jeg ikke længere aktier i medierne. Men jeg er nød til at følge op på tidligere anbefalinger, når jeg påtænker selv at sælge egne aktier i de tidligere anbefalede selskaber, for at sikre mig imod nye anklager – så bær over med mig.
 
I foråret 2011anbefalede jeg køb af Roblon (se nedenstående artikel) med et kurspotentiale på 100 %, og købte selv efterfølgende aktier i selskabet. Siden da har aktien, inklusive udbytter, givet et afkast på omkring 120 %. Det bevirker, at jeg efter offentliggørelsen af denne artikel, vil overveje helt eller delvist at sælge mine aktier i selskabet og realisere gevinsten. Der vil efterfølgende ikke komme flere hverken købs- eller salgsanbefalinger af Roblon.
 
Lad mig understrege, at jeg absolut stadig ser Roblon som en fantastisk veldrevet virksomhed, som har alle forudsætninger for fortsat at klare sig godt, og indfri egne både kortsigtede og langsigtede mål. Årsagen til salget er ene og alene, at kursstigningerne bevirker, at prisfastsætningen ikke længere er så attraktiv som den har været, og at der af den årsag i øjeblikket findes mere interessante alternativer (som jeg ikke kan fortælle om, uden at risikere nye anklager om kursmanipulation, da jeg selv ejer aktier i de pågældende selskaber). Forventet P/E er atter ved at komme tæt på det historiske gennemsnit, og det direkte udbytte er faldet markant, som følge af nedsat udbyttebetaling og stigende aktiekurser.
 
I løbet af et par år vil både indtjening og udbyttebetaling kunne få et pænt løft igen, og det vil til den tid atter kunne skabe lidt luft under aktiekursen. Langsigtede investorer kan derfor efter min vurdering sagtens blive liggende i aktien, men på kort sigt tror jeg som sagt, at der er mere at komme efter andre steder.
 
Disclosure: Claus Forrai ejer og kontrollerer aktier i Roblon på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen, men vil overveje at sælge efterfølgende.
 
 
Oprindelig artikel (bemærk at de angivne kurser skal divideres med 5, da Roblon i mellemtiden har foretaget et aktiesplit): 
 
Et direkte udbytte på over 8 %, en price/earning på omkring 10 og et organisk vækstpotentiale på omkring 50 %. Vel at mærke i et og samme selskab. For godt til at være sandt, skulle man mene. Men nej, et sådant selskab findes rent faktisk.
Og tilmed på den danske fondsbørs.

Det er den nordjyske kabel- og lyslederproducent Roblon, der er tale om. Et lille selskab med en markedsværdi på godt 200 millioner kroner, og som lever i ganske ubemærkethed blandt fondsbørsens investorer. Kun storaktionærerne ATP
og Danske Bank synes for alvor at have fået øje på selskabets kvaliteter. Og dem er der ellers rigtig mange af.

Roblon er kommet igennem finanskrisen med bravour. Selv ikke da krisen var på sit højeste, var selskabet i nærheden af røde tal på bundlinjen. Og nu hvor tågen letter, er selskabet parat til at gå i offensiven. 50 % skal omsætningen øges indenfor
de næste år. En ambition som på ingen måde er urealistisk. Alene i det seneste regnskabsår lykkedes det selskabets division for industriel fiber at øge omsætningen
med 27 %, samtidig med at indtjeningen blev fordoblet.

Selskabets øvrige divisioner, herunder Roblon Lighting, har i højere grad mærket efterveerne fra finanskrisen. Men hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere. Og hvor mange konkurrenter har måttet bukke under, har Roblon holdt næsen over vandet, og med en stor pengetank i ryggen er selskabet klar til at udnytte det vakuum, der er skabt i markedet.

I det seneste regnskabsår endte overskuddet på 31,2 millioner kroner, ud af en samlet omsætning på 201,7 millioner kroner. Med et overskud i den størrelsesorden er Roblon
stort set tilbage på niveauet fra før finanskrisen. Men hvor aktiekursen den gang toppede ved kurs 1150, ligger kursen i skrivende stund i niveauet 600. Det giver en price/earning på omkring 10. Og selvom der er tale om en relativ illikvid aktie, er det meget lavt. Historisk set har price/earning for Roblon ligget på omkring 15-16. Med et mål for omsætningen på mindst 300 millioner kroner, og en historisk overskudsgrad for Roblon på 13-14 %, er der udsigt til et overskud før skat i omegnen af 40 millioner kroner indenfor en overskuelig årrække. Det berettiger til en kurs på omkring 1300-1400, svarende til et kurspotentiale på godt 100 % i forhold til kursen i skrivende stund.

Men husk - selv det største langsigtede potentiale skal ikke afholde en rationel investor fra at tage en kortsigtet gevinst
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce