FinansBureauet

Stigende huspriser i det meste af Europa - Island stikker af

Eurostat har netop offentliggjort tal for prisudviklingen på fast ejendom på tværs af de europæiske lande. Statistikken beretter om prisstigninger på 3,8 pct. for euroområdet og hele 4,4 pct. for EU i andet kvartal af 2017 sammenlignet med samme kvartal i fjor. I forhold til mange typer af aktiver er ejendomme således forholdsvis attraktive.  Set man alene på andet kvartal er der tale om prisstigninger på henholdsvis 1,5 pct. for euroområdet og 1,8 pct. for EU.

Ser man på de enkelte lande i Europa er der mest fart på boligmarkedet i Tjekkiet, hvor priserne er steget med 13,3 pct. Efterfulgt af Irland med stigninger på 10,6 pct. og Litauen med en stigning på 10,2 pct. Skandinavien er således ikke længere helt i toppen. På årsniveau ser vi kun prisfald i Italien, hvor priserne faldt med 0,2 pct. Efterhånden er der således grobund for, at få sig et attraktivt hus i støvlelandet, idet priserne her har været faldende i nogen tid. På kvartalet er de største Letland med 6,1 pct. Slovakiet med 5,6 pct. og Rumænien med 4,9 pct. Mens de største fald findes i Ungarn med 1,5 pct. og Belgien med 0,7 pct.  

Ser man på Skandinavien er huspriserne over året steget mest i Sverige, hvor prisstigninger har været 8,6 pct. I Norge er priserne steget med 7,8 pct. I Finland med 1,5 pct. mens Danmark er steget med 5,8 pct. for denne opgørelsesmetode. I det nordiske kapløb er der dog ingen der nærmer sig Island, hvor priserne de sidste tolv måneder er gået hele 22 pct. op. Der er således igen rigtigt godt gang i gejserøkonomien. Danmark ligger under det europæiske opsving og det er således i forhold til udviklingen i Europa svært at sige at priserne stiger for meget.  Alle lande har således stor gavn af de lave renter og markedet i Danmark er på ingen måde det mest rentefølsomme i Europa. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce