FinansBureauet

Spørgsmål du bør stille dig selv, før du foretager en investering

"Investér dine penge, før det er for sent!"

"Foretag en finansiel investering, mens du stadig kan!"

"Det rigtige tidspunkt at investere på er nu!"

Ovenstående er almindelige udtryk, man ofte hører fra mange mennesker og som kan læses i mange artikler. Og det er faktisk et meget klogt råd, for når alt kommer til alt, er tiden afgørende, når det kommer til investeringer. Enhver finansiel rådgiver vil være enig i dette, men det kan samtidig også være farligt, at kaste sig ud i en investering, uden at der ligger en velovervejet beslutning til grunde.

Derfor er der et par spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du vælger at foretage en investering.

Hvad er mine mål?

Når du har besluttet dig for at foretage en investering, er det en god idé at vurdere, hvorfor du har valgt at investere. En fejl mange mennesker begår i forbindelse med investeringer er, at de ikke har nogen anelse om, hvorfor de vælger at investere. Du er også nødsaget til at afgøre, hvor længe du har planer om at din investering skal vare. Er det et kortsigtet eller langsigtet investeringsmål? På denne måde kan du angive en tidsramme for din investering.

Har jeg en opsparing?

Uforudsete hændelser er en normal, men uønsket del af livet. Investeringer indebærer forskellige risici. En af dem kan være, at dine investeringer ikke ender med at give noget afkast. Endnu værre er det, hvis dine investeringer ender med at koste dig flere penge, end det du i første omgang investerede.

Det er derfor altid en god idé at opbygge en opsparing, før du foretager en investering. På denne måde sikrer du, at du stadig har nogle penge at tage af, hvis der skulle opstå en nødsituation.

Hvad er min nettoformue?

Ved at finde din nettoformue, har du en idé om, hvor du rent faktisk står og om en investering på nuværende tidspunkt er en god idé. Din nettoformue er dybest set din sande rigdom. Du finder din nettoformue ved at tage dine aktiver og minusse med dine passiver. Aktiver indebærer alt, hvad du ejer. Det omfatter bl.a. fast ejendom, biler og smykker. Passiver er alt det, der trækker midler fra dig, herunder bl.a. skatter og lån. Hvis din nettoformue ikke er stigende på trods af en eventuel indkomststigning, så kan det indikere, at du faktisk ikke klarer dig så godt økonomisk.

Apropos nettoformue...

Har jeg betalt min gæld?

Ved at betale af på din gæld øger du din nettoformue og samtidig reducerer du den hovedpine, du med stor sandsynlighed vil få i fremtiden.

Har jeg nogle unødvendige udgifter?

Hvis du har, bør du stoppe dem nu. At undgå unødvendige udgifter er et af de mest afgørende skridt for en god økonomisk forvaltning. Hvis du har en dårlig vane med at købe ting, du egentlig ikke har brug for, så bør du se om ikke du kan undgå disse fristelser. Husk, at dine behov altid skal komme før dine ønsker. Hvis du bruger mindre og begynder at spare mere, vil du opdage, at du rent faktisk har midlerne til mere vitale ting, som fx dine investeringer.

Kan jeg håndtere risici?

Tidligere blev det nævnt, at der altid vil være en risici forbundet med finansielle investeringer. Hvis du har et kendskab til hvilke risici, der kan være ved investeringer, kan det med stor sandsynlighed hjælpe dig og gøre tingene lettere. At håndtere sine investeringer kan være ekstremt stressende og nedslående til tider. Hvis du mener, at du kan håndtere de risici, der er forbundet med investeringer, er det kun positivt. Hvis ikke, bør du måske genoverveje om det er den rigtige beslutning for dig.

Når du påbegynder en investering - og især hvis det er din første - er det også vigtigt, at du finder den rigtige finansielle rådgiver for dig. Omgiv dig med mennesker, der selv foretager gode økonomiske beslutninger, så det kan være med til at påvirke din egen økonomi positivt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce