Shiraz vinder test

Australsk sejr i denne uges test28. august, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Der var sejr til en australsk Shiraz i denne uges test. Tilmed til en ganske uprætentiøs af slagsen, som imponerede med sin value for money.  Alloy Double Pass Shiraz 2015 hedder den, og Double Pass refererer til produktionsmetoden, hvor der benyttes semi-tørrede druer, som vinen overhældes for at give den ekstra saft og kraft. Og saft og kraft det har den da også masser af i typisk australsk Shiraz stil med peberintensiv næse med noter af læder og tobak og pæn voluminøs mund med høj densitet og flamboyante noter af tobak, espresso, lakrids og fad. En hele vejen igennem straight forward australsk Shiraz i en kvalitet som normalt koster langt mere end de knap 80 kr. den koster hos Vin Med Mere.

 

Testvinder

Alloy Double Pass Shiraz 2015

******

Forhandler: vinmedmere.dk

Pris: 79,95 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

 

Saint Roch Vieilles Vignes Blanc Côtes du Roussillon 2016

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 65 kr. ved 6 stk

Kommentar: Herlig sydfransk hvidvin med elegant næse med florale noter og frisk og indbydende mund i cremet stil med pæne mængder melon og fersken tilsat forfriskende strejf af citrus i eftersmagen. 

 

HandCraft Artisan Collection Pinot Noir 2015

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 59 kr.

Kommentar:  Lækker kølig og finesserig Pinot Noir med animalsk næse med et hint af svampe, elegant mund med herbale toner og lang delikat eftersmag med et touch af kirsebær. Godt køb 

 

Longview Devils Elbow Cabernet 2013

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Spændende australsk Cabernet med sødmefuld kirsebærnæse, mellemfyldig mund med varm frugt og krydrede undertoner og en pæn lang eftersmag med noter af engelsk lakrids

 

Trediberri Langhe Nebbiolo 2015

*****

Forhandler: philipsonwine.com  

Pris: 79,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Elegant Nebbiolo med frugtintensiv næse med dominans af kirsebær og blød og imødekommende mund med kontrollerede tanniner som omfavner vinens feminine noter af skovjordbær. Noget så sjældent som en Nebbiolo pleaser

 

Gazelle Grenache Côtes Catalanes 2015

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 6 stk for 299 kr.

Kommentar: Ukompliceret sydfransk Grenache med våd skovbund i næsen og mellemfyldig mund med lette pebernoter og herbalt præg i den pænt lange eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Fiorino Sangiovese Puglia 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 64,75 kr. ved 6 stk

Kommentar: Noget så sjældent som en Sangiovese vin fra Puglia i blød og behagelig stil med modne brombær og krydderurter i næsen og varm mund med opulente noter af kirsebær og lys chokolade tilsat lette pebernoter i den lange eftersmag.

 

Riserva di Fizzano Chianti Classico 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 229,75 kr.

Kommentar: Aristokratisk Chianti Classico med jernholdig støvet næse med snert af trøffel og cigarkasse og pompøs og rustik mund med lang finish, faste tanniner og kontrolleret syre og righoldige mængder mørk chokolade, rosiner, peber og lakridsrod. Mangler nogle år i kælderen endnu for at indfri sit fulde potentiale.

 

Rocca Grande Passolo

*****

Forhandler: Meny- og Spar butikker

Pris: 85 kr.

Kommentar: Flot syditaliener med tobak, læder og brombær i næsen og pænt fyldig voluminøs mund med righoldige mængder peber, kaffe, tobak og ribssødme. Godt køb til prisen.  

 

Cuvée de Brieu Chardonnay 2016

*****

Forhandler: Meny

Pris: 59,95 kr

Kommentar: Fornøjelig og letdrikkelig sydfransk Chardonnay i frisk stil med citrusnæse og sprød mund med noter af modne pærer og melon tilsat noter af toast og ristede kantareller i den lange eftersmag. 

 

Alonso del Yerro Ribera del Duero 2013

******

Forhandler: Høj Larsen Vinimport

Pris: 149 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Ribera del Duero i rustik stil med duft af vaniljekorn, tobak og læder og markant mund med flot peberattak og intensive fadnoter til at akkompagnere vinens noter af modne brombær og kirsebær.

 

Bancal del Bosc 2015

******

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske imponerende spansk vin fra Montsant med afsæt i bl.a. Garnacha og Cabernet Sauvignon. Tyk næse med bålrøg og bacon og svulstig mund med opulente noter af mokka, skråtobak og lakrids pakket ind i faste tanniner. Oplagt til en grillbøf.

 

Alloy Double Pass Chardonnay 2016

*****

Forhandler: vinmedmere.dk

Pris: 69,95 kr.

Kommentar: Karismatisk australsk Chardonnay med smørfyldt næse med et stænk af lime og sprød mund med underspillede noter af vanilje, røg og eksotisk frugt tilsat et forfriskende strejf af pikant syre. Godt køb

 

Bouchard Père & Fils Beaune du Domaine 2015

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 199,95 kr. ved 3 stk

Kommentar: Flot Bourgogne i ungdommelig stil med tæt og intensiv næse med tobaksblade, skovbund og sorte kirsebær, silkeblød og cremet mund med flot fylde og delikate noter af hvid peber, kirsebær og kantareller. Pinot Noir på højt niveau.

 

Fabiano Amarone della Valpolicella 2013

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 299,75 kr.  

Kommentar: Flot fyldig Amarone i klassisk fortolkning med fedladen næse med bacon og kirsebær, svedig og opulent mund med pæn sødme og dominans af chokolade, espresso og vanilje og flot lang intensiv eftersmag med noter af marcipan og rosiner.

 

Eikendal Chardonnay 2014

*****

Forhandler: vinmedmere.dk

Pris: 89,95 kr.

Kommentar: Delikat Chardonnay fra sydafrikanske Eikendal med smørnæse og cremet og indsmigrende mund med præg af toast, vanilje og mango tilsat et strejf af citrus i den lange eftersmag.

 

Chateau Maris DGS Syrah 2015

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 229 kr.

Kommentar: Som altid forrygende sager fra Chateau Maris i form af deres DGS Syrah. En fyldig og markant vin med høj densitet. Brombær og våd skovbund i næsen, voluminøs mund med righoldige mængder peber, vanilje, lakrids og lang intensiv eftersmag med delikate noter af espresso og oliven. Testens bedste vin.

 

 

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen