Sejr til Châteauneuf-du-Pape

Sydfransk sejre i årets sidste ”alle mod alle” test.4. december, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Årets sidste ”alle mod alle” test i FinansBureauets regi endte med en sejr til en Châteauneuf-du-Pape i form af Domaine les Escondudes Châteauneuf-du-Pape 2015 som forhandles af Skjold Burne Vinhandel (kun online) til en pris af 129 kr. Det er første gang panelet stifter bekendtskab med vin fra dette kooperativ, men forhåbentlig ikke sidste. For vinen byder på (næsten) alt hvad man kan ønske sig af en Châteauneuf-du-Pape – godt hjulpet af årgangen – til overkommelige penge. Elegant fremtoning med sart underspillet næse med let staldpræg og indsmigrende mund i behagelig afdæmpet stil med herbale undertoner og underliggende mineralitet tilsat klassiske noter af peber og vanilje. Super køb til prisen.   

 

Testvinder

Domaine les Escondudes Châteauneuf-du-Pape 2015

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel - kun online

Pris: 129 kr.

Andre anbefalede vine: 

 

La Bastide Saint Dominique Côtes du Rhône Village 2015

******

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 98 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super fyldig og flot Côtes du Rhône Villages med støv og stald i næsen og righoldige mængder lakrids, sort peber, mokka og tobak i den særdeles flamboyante mund. Flot sag

 

Ponte Lungo Selenia Zinfandel Puglia 2015

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Syditaliensk Primitivo i særdeles sødmefuld udgave med kirsebærrom og tobak i næsen og soltørrede tomater, vanilje og blommer i Madeira i den opulente mund.

 

Tenute Fontana Special Edition 2016

*****

Forhandler: Nordic Wine

Pris: 52,50 kr.

Kommentar: Charmerende italiener med intens næse med noter af kaffe, brombær og kirsebær og sødmefuld mund med pæne mængder blåbær, brombær, peber og vanilje pakket ind i bløde tanniner.  

 

Domaine Tour Saint-Michel Cuvée deux Soeurs Châteauneuf-du-Pape 2015

******

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 149,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Delikat Châteauneuf i feminin udgave med lækker herbal næse, elegant mund med delikate toner af markchampignon, lakrids og mokka og med en lang eftersmag med et strejf af hvid peber.

 

Felsina Berardenga Chianti Classico 2015

*****

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 169 kr.

Kommentar: Forfinet Chianti Classico med animalsk næse og delikat mund med kirsebærsødme og noter af tobak og peber pakket fint ind i sarte tanniner.

 

Terrissimo Beaumes de Venise 2015

******

Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin

Pris: 109 kr. ved 6 stk

Kommentar: Sublim Beaumes de Venise med rund næse med herbale noter og elegant mund med silkebløde tanniner som omfavner vinens noter af sort frugt tilsat lidt engelsk lakrids og mokka. Godt køb

 

Burggarten Spätburgunder Classic 2016

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 129 kr. ved 3 stk

Kommentar: En bombe af en Spätburgunder med finesserig næse med våd skovbund i næsen og elegant mund med intensive jordbærtoner tilsat strejf af vanilje og marcipan indhyllet i bløde tanniner. Fantastisk lækker sag.

 

Rocas Colheita 2000

*****

Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen

Pris: 149 kr.

Kommentar: Flot Colheita med fin alder i fløjlsblød udgave med intensive noter af marcipan i både næse og mund tilsat lidt rosinsødme, karamelliserede mandler og kanel. Rendyrket julestemning på flaske.

 

Regali Lorenzo La Cengia Valpolicella Ripasso 2015

*****

Forhandler: Bichel.dk

Pris: 105 kr. ved 6 stk

Kommentar: Vellavet Ripasso med indsmigrende næse med strejf af kaffe og vanilje, tæt kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder mokka og mørk chokolade og et delikat touch af rosiner i eftersmagen.

 

Carmes de Rieussec Sauterne 2013

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 299,75 kr.

Kommentar: Andenvin til Château Rieussec fra den fine årgang 2013. Aristokratisk fremtoning med let røgfyldt næse med en snert af mandel og abrikos og elegant mund med underspillet sødme og pæn fedme og toner af honning, ristede nødder og kokos.

 

El Enemigo Malbec 2013

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 109,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Kraftfuld Malbec med chokolade og mokka i næsen, tæt mund med dybe pebertoner og intensive noter af sorte bær, som sammen med eg går igen i den lange delikate eftersmag.

 

Luca Rossi Maron Appassimento 2016

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Charmerende Appassimento med balsamisk næse og fyldig mund med toner af kirsebær og blommer tilsat pæne mængder kaffe og pibetobak. Super køb til prisen

 

Felino Malbec 2013

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 99,75 kr. ved 12 stk

Kommentar: Flot argentinsk Malbec med kaffe og læder i næsen, og karakterfuld mund med let bitre espressonoter som akkompagneres af sødmefulde røde bær tilsat noter af peber og ristet fad.

 

Middelvlei Rooster Shiraz 2016

******

Forhandler: MENU

Pris: 70 kr. ved 2 stk

Kommentar: Kraftfuld sydafrikansk Shiraz med rig og dyb næse med toner af tobak og røg og opulent og voluminøs mund med pæne mængder espresso, og toast pakket ind i faste tanniner. Super køb til prisen.

 

Garmendia Seleccion 2009

*****

Forhandler: Nordic Wine

Pris: 89 kr.

Kommentar: Fyldig spansk vin med lidt alder på bagen. Intensiv næse med noter af brombær og peber og tæt sødmefuld mund med krydrede noter af estragon og timian tilsat lidt lakrids, tobak og vanilje. Godt køb til prisen

 

Babich Pinot Noir 2016

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 119,75 kr. 

Kommentar: Fløjsblød Pinot Noir fra New Zealand som byder på indsmigrende næse med noter af hængt kød og læder og opulent mund med righoldige mængder rød frugt tilsat sarte herbale noter og et strejf af vanilje og hvid peber i den lange elegante eftersmag

 

Chardonnay Il Cavaliere 2015:

*****

Forhandler: Nordic Wine

Pris: 65 kr.

Kommentar: Charmerende italiensk Chardonnay med smør og markchampignon i næsen og sprød mund med markant syre og forfriskende noter af lime, æble og ananas.

 

D´Arenberg The Noble Botryotinia Fuckeliana 2015

******

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 100 kr.

Kommentar: Ganske imponerende australsk dessertvin med intensive noter af orangelikør i både næse og mund tilsat florale noter i næsen og honningsødme i den cremede og sødmefulde mund. Stilmæssigt snarere et alternativ til Beerenauslese end til Sauterne 

 

Spier Signature Chenin Blanc 2016

*****

Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen

Pris: 6 stk for 199 kr.

Kommentar: Delikat Chenin Blanc fra sydafrikanske Spier med smørnæse med citrusstrejf og cremet mund med præg af toast og mango tilsat et strejf af vanilje i den lange intensive eftersmag.

 

Catena Chardonnay 2014

******

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 99,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Virkelig flot argentinsk Chardonnay fra Catena med floral næse med let fadpræg og overraskende frisk mund med fin syre og let mineralitet tilsat de mere klassiske fadlagrede oversøiske Chardonnay noter af smør og eksotisk frugt.

 

Wagner Stempel Gutswein Grauburgunder 2016

*****

Forhandler: vinmonopolet.dk

Pris: 129,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker Grauburgunder med tæt næse med intensive noter af melon og modne pærer og rig mund med mineralske strejf og cremede noter af eksotisk frugt. Godt køb til prisen

 

Wente Morning Fog Chardonnay 2015

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 110 kr. ved 2 stk

Kommentar: Morning Fog Chardonnay fra Wente i sædvanlig stilsikker udgave med smørnæse med floralt præg og kølig mund med strejf af eksotisk frugt tilsat mineralske noter. Chardonnay på højt niveau. Seks sikre stjerner.

 

Collier Creek Zinfandel 2016

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 88 kr. ved 6 stk

Kommentar: Særdeles overbevisende californisk Zinfandel med svagt peberpræg og delikat underspillet sødme. Fin næse med toner af kirsebær og kakao, sart mund med en snert af mokka og bacon og med en lang eftersmag med toner af tobak og mørk chokolade. Super køb til prisen.

 

Silvanus Ribera del Duero 2010

*****

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 175 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super fyldig og lækker Ribera del Duero med faste tanniner. Brombær i næsen, tobak, mørk chokolade og peber i munden og afdæmpet vaniljepræg i den lange eftersmag

 

San Roman Toro 2013

******

Forhandler: Theis Vine

Pris: 249,95 kr.

Kommentar: Flot spansk vin fra Toro med mørke bær og læder i næsen og robust mund med let støvet præg og markerede tanniner og med en lang intensiv eftersmag med præg af vanilje, peber og tobak.

 

Villa de Moreschi Valpolicella Ripasso 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel - kun online

Pris: 65 kr.

Kommentar: Ganske fin Ripasso med varm og besnærende næse med noter af læder og kirsebær og opulent mund med kirsebærsødme og rosinpræg tilsat krydrede strejf af tobak og kaffe. Super køb til prisen

 

Zumaya Ribera del Duero 2016

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 59 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin Ribera del Duero med herbalt krydret næse og let sødmefuld og tanninrig mund med pæn længde og let præg af røg og vanilje tilsat en snert af hvid peber. Godt køb

 

Chateau Franc Le Maine Saint-Emilion Grand Cru 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel - kun online

Pris: 159 kr.

Kommentar: Saint-Emilion Grand Cru som, sin unge alder til trods, fremstår ganske drikkeklar. Klassisk let støvet Bordeauxnæse med pæne mængder røg og opulent silkeblød mund med masser af mørk chokolade, vanilje, hvid peber og Virginia tobak.

 

Cava Flama d’Or brut

*****

Forhandler: vin-kompagniet.dk

Pris: 69,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fornøjelig Cava til overkommelig pris i tør stil med intens aromatisk næse og sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af kvæde, pære og fersken. Godt køb. 

 

Villa Giulia Amarone della Valpolicella 2014

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 129 kr. ved 6 stk

Kommentar: Mellemfyldig Amarone i afdæmpet stil med julekrydderier i næsen og frugtintensiv mund med toner af blommer, kirsebær, mandler og lys chokolade. Fin vin til prisen.

 

Orschwiller Praelatenberg Gewurztraminer Grand Cru 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99 kr.

Kommentar: Fin Gewurztraminer med fyrnåle og tropiske frugter i næsen og fyldig mund med pæn intensitet og pikant underliggende sødme som omfavner vinens noter af friske nødder, skovsvampe og revet orangeskal. Lækker sag.

 

Lieutenant de Sigalas Sauterne 2009

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel - kun online

Pris: 99 kr.

Kommentar: Yderst charmerende Sauterne med let røgfyldt næse og tæt cremet mund med noter af nyslynget honning, ristede mandler og blåskimmelost i skøn forening og med et delikat strejf af kandiseret orangeskal i den lange eftersmag.

 

Biasiotto Spumane Brut

******

Forhandler: den gode vino

Pris: 85 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Spumante med intens næse med dominans af citrus tilsat et strejf af eksotisk frugt som går igen i den livlige mund med fin mousse og toner af toast og nødder i den lange eftersmag. Super køb til prisen 

 

Venturini Massimino 2011

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 129 kr. ved 6 stk

Kommentar: Utrolig lækker og indbydende vin fra Veneto lavet på delvist tørrede druer. Flot næse med varme toner af portvin og kirsebær og opulent mund med righoldige mængder peber, vanilje, toast og rosiner tilsat et skvæt kirsebærrom og nelliker i den lange intensive eftersmag. Giver mange Amaroner i samme prisklasse baghjul. Helt oplagt som julevin.

 

Orschwiller Praelatenberg Riesling Grand Cru 2016

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel - kun online

Pris: 85 kr.

Kommentar: Fyldig og fin Riesling med hø og citrus i næsen og karakterfuld mund med fin fylde og let gærpræg tilsat cremede noter af modne pærer og grape.

 

Barone Ricasoli Bolgheri 2015

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 139 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot supertoskaner med Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot ophav. Mørke kirsebær og peber i næsen, rustik mund med noter af ristede mandler, peber og bitter chokolade pakket ind i faste tanniner og landevejsstøv.

 

Cascina Rosalba Barbera D´Asti 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel - kun online

Pris: 69 kr.

Kommentar: Flot fyldig og opulent Barbera med kirsebærintensiv næse tilsat et strejf af friskkværnet peber og fyldig mund med faste tanniner og noter af ristede kaffebønner og mørk chokolade og en snert af vanilje og balsamico i den lange eftersmag. Godt køb til prisen

 

Clava Quintay Pinot Noir Rosé Reserva 2016

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Svært indbydende chilensk Pinot Noir Rosé der som en anomali her i vinterkulden byder på floral næse og indsmigrende mund med herbale noter tilsat tilpasse mængder hindbær og jordbær. Måtte det snart blive forår igen

 

Prosecco Spumante Millesimato Andrea Biasiotto

******

Forhandler: den gode vino

Pris: 90 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker Spumante med floral næse med strejf af æbler og citrus og cremet mund med underspillet sødme og delikate toner af eksotisk frugt pakket ind i forfriskende syre. Fantastisk køb til prisen.

 

Ponte Lungo Armano Rosso 2016

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Syditaliensk Amarone klon lavet på tørrede Primitivodruer som byder på delikat rosinnæse med snert brændt snobrød og sødmefuld opulent mund med stor frugtfylde og noter af Amaretto og kirsebærlikør i den lange eftersmag. Forrygende godt køb til prisen.

 

Somontano Sommos Reserva 2013

*****

Forhandler: Smile Marketing Group

Pris: 75 kr. ved 2 stk

Kommentar:  Markant spansk vin med ristede nødder, tobak og tjære i næsen og let sødlig mund med fast tanninbid akkompagneret af bløde toner af brombær, kirsebær og vanilje i fint samspil. Fin vin til prisen

 

Ækvator Akvavit

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 159,75 kr.

Kommentar: Akvavit lagret på fade tidligere brugt til Madeira og sendt til Cape Town og retur på skib. Mildt krydret med noter af kanel, enebær og fennikel i både næse og mund tilsat et sagte strejf af koriander i den let sødmefuld og blide mund. Værdigt alternativ til Linie Aquavit.

 

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til mindre end fem stjerne vil ikke blive omtalt.

 

                                     

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen