FinansBureauet

Sats på Siemens Wind Power

Selvom Vestas har indgået samarbejde med Mitsubishi, vil Siemens Wind Power fortsat være markedsleder

Sats på Siemens Wind Power
Er du ung nyuddannet ingeniør, og vil du gerne arbejde indenfor vindindustrien, så sats på Siemens frem for Vestas. Tyske Siemens Wind Power er efterhånden mere dansk end Vestas Wind Systems, og langt størstedelen af Siemens produktion af havmøller foregår i Danmark, mens produktionen af møller hos Vestas er blevet et meget globalt foretagende.
 
Samtidig sidder Siemens meget tungt på markedet for de teknologisk udfordrende havmøller. Et marked som estimeres til at vokse med 20 % årligt de næste mange år. Siemens markedsandel estimeres til at ligge på 75 %, mens markedsandelen for Vestas er helt ubetydelig. Men med indgåelsen af makkerskabet med Mitsubishi varsler Vestas ny intensiveret kamp om det lukrative marked. Men Siemens forspring er så stort, at det ikke lige lader sig indhente foreløbigt. Og forspringet kan endda meget vel tænkes at blive udbygget de kommende år, den intensiverede konkurrence til trods. Sidste kvartalsregnskab afslørede således en stigning i ordreindgangen på ca. 22 pct. Også på den mellemlange bane lover fremtiden også godt, idet Siemens er på vej med en ny mølle på 4.0 MW i overskuelig fremtid. En mølle som har alle forudsætninger for at konsolidere Siemens’ markedsposition. Og deres 6 MW mølle er allerede i testfasen, og solgt til flere projekter.
 
Siemens Wind Power blev etableret ved køb af det danske vindmølleselskab Bonus Energy (som etablerede verdens første off-shore vindmøllepark) tilbage i 2004. Siden er antallet af beskæftigede steget fra 600 til knap 6.000 kr. Selskabet har produktion i Aalborg, Engesvang og Brande, hvor hovedkontoret også ligger.
ANNONCE
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce