FinansBureauet

Sådan tredobler du din indtægt efter skat

EU regler kan tredoble indtægten for danske lønmodtagere

www.freeimageslive.co.uk - Sådan tredobler du din indtægt efter skat www.freeimageslive.co.uk
Ifølge Danmarks Statistik arbejder mere end hver fjerde dansker af og til fra privaten, men kun få eller ingen kontrakter antyder, hvor hjemme er. Med det juridiske retskrav fra EU om arbejdskraftens frie bevægelighed kan danske lønmodtagere derfor flytte halvdelen af året til udlandet og ende med at tredoble det månedlige rådighedsbeløb. En attraktiv mulighed for især IT-ansatte.

”Den nye teknologi med videokonferencer, udbredelsen af fjernarbejde og rigtig billige flybilletter giver store muligheder i lav-skattelande inden for EU. Ikke blot indkomstskatten, men også prisen på fødevarer og biler er f.eks. høj i Danmark,” fortæller Thorbjørn Henriksen, Master of Tax Law og tidligere ansat i Skat.

”Kan man beholde sin indtægt fra Danmark, men få skatten og leveomkostningerne fra f.eks. Malta, kan man reelt tredoble sit rådighedsbeløb eller måske være endnu heldigere, da det er muligt at oprette en skattefri pensionsopsparing.”

Et eksempel kunne være en danskansat IT-systemudvikler med over 20 års erfaring til en gennemsnitsløn inkl. pension på 1.000.000 kr. årligt. Vedkommende kan nøjes med at betale 15 % i skat ved at anvende Malta som bopæl. Dette minimum 90 dage årligt, så længe vedkommende ikke er i noget andet land i mere end 183 dage.

Løsningen på ovenstående kunne være, at vores systemudvikler kombinerer med længerevarende rejser til Thailand eller andre varme lande, mens vinteren huserer i Danmark. Ud over en mere sund kulør vil vedkommende også kunne profitere på en regel om, at penge indtjent uden for Malta er skattefrie, såfremt de blot ikke hjemtages til Malta.

Skatteekspert Thorbjørn Henriksen fungerer til dagligt som leder af Aktino Skatterådgivere, der hjælper danskere, som flytter til udlandet. Han understreger, at EU-retten og skatteaftalen med Malta forhindrer Danmark i at indføre regler, der blokerer for førnævnte skattetænkning. OECD’s regler og EU-retten vil altid have forrang rent juridisk.

”Også personer, som tjener væsentligt mindre end i eksemplet, kan få glæde af de gældende skatteregler. De kan eksempelvis slå sig sammen med andre i et fælles selskab baseret på Malta og fungere som konsulenter for den danske arbejdsgiver. Lønnen kan herved afløses af f.eks. aktiegevinster, som reelt er skattefri i det pågældende land,” siger eksperten inden for skatterådgivning  
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce