FinansBureauet

Sådan kan man bruge sine opsparede penge i sabbatåret

Der er næsten blevet tradition for, at unge skal have et eller flere sabbatår, hvor de først skal tjene penge, og derefter bruge en stor del af dem igen, men på hvad?

Når danske unge er færdig på deres ungdomsuddannelser, venter der ofte et eller flere sabbatår på dem. Mange unge er i tvivl om, hvad deres drømmeuddannelse er, og i stedet for at tage en forhastet halv beslutning, falder valget på et sabbatår. Men hvad skal det så egentlig bruges på? En af de mest populære løsninger, er at bruge store dele af den netop erhvervede opsparing, på at tage ud og rejse. Men det er mange måder at rejse på, nogle dyrere end andre, og nogle, hvor man ikke bare får store oplevelser, men også bliver klogere. Herunder er tre bud, på rejser man kan bruge sin opsparing på.

Højskole i udlandet

Man kan bruge sin opsparing på et ophold på højskole i udlandet. Vælger man at tage på højskole i udlandet, kan man kombinere mange af de ting, som er populære i sabbatåret. Man får en enormt stor rejseoplevelse, hvor man får erfaring med at bo og rejse i fremmede kulturer, der er meget fjerne fra den danske. På en højskole i udlandet får man, ligesom på en højskole i Danmark, også undervisning af dygtige undervisere.

Næsten vigtigst er kombinationen mellem den enorme oplevelse, som et højskoleophold i udlandet er, og den faglige viden man opnår. Det er altså ikke ’bare’ en ferie, men man får derimod virkelig noget med hjem i bagagen.

Bliv frivillig

En anden populære måde at bruge sin opsparing på, er ved at blive frivillig i udlandet. Ligesom på en højskole i udlandet, bor man det samme sted, men som frivillig handler det mere om at give ud af sine ressourcer.

Man kan være frivillig over hele verden, og kan hjælpe med et hav af opgaver, lige fra engelskundervisning til at være idrætskoordinator i en lille landsby. Der er som frivillig rig mulighed for at få gode erfaringer på sit CV, som man kan bruge i sit videre arbejdsliv. Måske finder man også her det kald, som man gerne vil uddannes som.

Den moderne dannelsesrejse

”At rejse er at leve”. Denne ikoniske sætning har fået enorm betydning for tusindvis af danske unge. Det er vidt forskelligt hvor folk tager hen, men for mange er det her, man lærer sig selv rigtigt at kende. Nogle har måske aldrig været ude og rejse uden deres forældre, men står pludselig på egne ben, og bliver for alvor klar til voksenlivet.

Rejsen kan jo som sådan også kombinere med både højskole i udlandet og frivilligt arbejde, og mange er afsted i så lang tid, at de har tid til at prøve flere ting og opleve flere verdensdele. Særligt populært er det at tage til Asien, hvor man kan leve rigtig godt for en billig penge.

Mulighederne er mange, når sabbatåret banker på døren, det handler blot om at finde ud af, hvad man allerhelst selv vil.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce