FinansBureauet

Sådan får du adgang til skattefrihed i Monaco

Lokker tanken om skattefrihed? Den findes i Monaco, men det er svært at få adgang til paradis.

Sådan får du adgang til skattefrihed i Monaco

Et af de mest attraktive steder at bo i Europa, er nogle få kvadratkilometer klipper i Sydfrankrig. Her betaler alverdens velhavere gerne fantasi-kvadratmeterpriser for boligerne. For ejerlejligheder vel at mærke. Villaerne findes nemlig slet ikke. Der er ganske enkelt ikke plads. For på et areal på kun 220 hektar, er der stuvet hele 28.000 indbyggere sammen, hvoraf Monacos egen befolkning kun udgør godt 5.000.. Og hvad skyldes så denne enorme popularitet? Blandt andet at man i Monaco hverken beskatter personlig indkomst, kapitalindkomster, formue, royalties med videre. "Hvis man driver erhverv, hvad enten det er i virksomhedsform eller personligt regi, udgør skatten dog 33 %, såfremt mere end 25 % af omsætningen stammer fra akti-viteter udenfor Monaco. Men på grund af en række fradrag er det muligt at få den reelle skat ned på ca. 10 % ", fortæller Michael Nielsen fra Care Udland.

Ikke underligt at mangemillionærerne flokkes om det lille land. Men på papiret behøver man faktisk ikke være rigmand for at bosætte sig i Monaco. Tidligere var det et diskret krav, at man beviseligt medbragte en ikke nærmere defineret formue ind i landet. Og jo større formuen var, jo hurtigere og nemmere gik det med ansøgningen om opholdstilladelse.

Men det er alt sammen fortid. Reglerne er efterhånden blevet lempet ganske betragteligt. Nu kræver myndighederne nemlig kun tre ting for at adgangsbilletten til skatteparadiset kan udskrives: At man er ustraffet, at man kan klare sig selv økonomisk, og at man har skaffet sig en bolig. Sidstnævnte krav kan dog være lidt af en finansiel udfordring. Ifølge statsaut. ejendomsmægler Helle Skovby, der sælger boliger i Monaco og Frankrig, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 340.000 kr. og derfor starter de fleste med at leje en lejlighed. "En lejlighed på 100 kvadratmeter vil koste fra kr. 30.000 om måneden og op efter. Men skattebesparelsen taget i betragtning, betyder det ikke så meget", fortæller Helle Skovby. Med hensyn til kravet om formue, er der lidt forskel på, hvor meget de enkelte banker kræver i personligt indestående, men et sted mellem 500.000 og 1.000.000 Euros kan accepteres flere steder.

Opholdstilladelsen gives for et år af gangen i de første tre år. For at få opholdstilladelsen forlænget kræves det, at man har opholdt sig mindst 183 dage ud af en 12 måneders periode. Det kontrolleres bl.a. ved at fremvise elektricitets- og telefonregninger. Efter de første 3 år, gives opholdstilladelsen for 3 år af gangen de næste 3 gange, og til sidst gives den for 10 år af gangen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce