FinansBureauet

Riv udestuen ned og slip billigere i ejendomsværdiskat

Har du en udestue eller en carport, som du ikke bruger, så riv den ned. Det er genvejen til lavere ejendomsværdiskat

Riv udestuen ned og slip billigere i ejendomsværdiskat
Regeringens skattestop har gjort livet lidt lettere for boligejere, idet ejendomsværdiskatten er frosset fast på niveauet for 2001 (+5 %). Men selv om ejendomsskatterne procentvis ikke længere tynger helt ligeså meget i budgettet som tidligere, kan man jo godt prøve at sænke skatterne yderligere. Vejen hertil går via BBR-registret. Ejendomsværdiskatten beregnes nemlig på grundlag af oplysninger herfra. Blandt andet er det meget afgørende hvor mange kvadratmeter bolig der er registreret. Med til boligarealet regnes også bl.a. carporte og udestuer, med forskellig vægtningsgrad. Har man en carport eller udestue man ikke bruger, så riv den ned. Men husk at anmelde det til kommunen, så det bliver registreret i BBR. Det gælder naturligvis også hvis du allerede har revet din carport eller udestue ned.
 
Ikke mindst hvis du bor i hovedstadsområdet kan der være penge at spare. Ikke alene fordi ejendomsvurderingerne generelt er meget høje i hovedstadsområdet, men også fordi ikke mindst udestuer netop her har en meget høj vægtningsgrad. Arealet af en udestue vægter således med 30 % af almindeligt boligareal i de fleste hovedstadskommuner, mens det i andre egne af Danmark kun vægter ned til 5 %.
 
Ønsker man yderligere besparelser på ejendomsværdiskatten, kan man eksempelvis overveje, at skifte teglstenene på taget ud med metaltag eller tagpap – hvis man altså alligevel skal have skiftet taget. I forhold til almindelige teglsten, udløser det nemlig en pæn rabat på ejendomsvurderingen, hvis tagmaterialet er eternit, asbestfri fibercement, metalplader eller tagpap.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce