Rhône vinder året første åbne test

Sydfransk sejr i denne uges test15. januar, 2018 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Årets første ”alle mod alle” endte med sydfransk sejr, idet La Tour Coste Les Trencats Côtes du Rhône 2015 løb med sejren. En ganske fremragende Côtes du Rhône fra Stéphane Vedeau imperiet, som også omfatter nogle fantastiske Chateauneuf-du-Papes, ikke mindst til prisen. Men hans almindelige Côtes du Rhône, med tilnavnet Les Trencats, kan absolut også være med, som denne test afslørede. En hele vejen igennem fornøjelig vin, som spiller mere på elegancen end musklerne, uden at den af den årsag på nogen måde fremstår tyndbenet. Flot Grenache domineret vin med indsmigrende animalsk næse med dominans af læder og kærnemælk og sublim mund med feminint antrit akkompagneres af dybe noter af tobak, friskkværnet peber og mokka pakket ind i bløde tanniner og delikat let fadpræg i den lange eftersmag. Stor fornøjelse.

 

Testvinder

La Tour Coste Les Trencats Côtes du Rhône 2015

******

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 90 kr. ved 6 stk

Andre anbefalede vine: 

 

Tabiso Chardonnay Bag in Box 2017

*****

Forhandler: MENY

Pris: 124,95 kr.

Kommentar: Sydafrikansk Chardonnay i Bag in Box udgave med flot aromatisk næse med floralt præg og let olieret og blød mund med svage vanilje og toastnoter tilsat noter af tørrede frugter i den lange eftersmag. Ikke verdens største Chardonnay, men det forventer man heller ikke af en Bag in Box vin, og den byder på fin value for money.

 

Quarisa Treasures McLaren Vale Shiraz 2014

*****

Forhandler: a vinstouw

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot australsk Shiraz med indbydende næse med noter af chokolade, cedertræ og læder og fyldig mund med fint peberattak, bløde tanniner, toast og tobakstoner og pæn lang eftersmag med lette toner af lakrids og kakao. Godt køb

 

Seven Falls Cellars Wahluke Slope Chardonnay 2014

*****

Forhandler: a vinstouw

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Frisk amerikansk Chardonnay i mellemfyldig stil med floral næse med snert af citrus og smør og cremet mund med noter af eksotisk frugt og lime iblandet en snert af ristede kokosflager. Fin vin til prisen.

 

Birds of Paradise Varra Valley Reserve Pinot Noir 2010

*****

Forhandler: a vinstouw

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Australsk Pinot Noir med finesserig næse med animalske toner med dominans af røget kød og strejf af skovsvampe og elegant mund med fin fylde og herbale noter indhyllet i bløde tanniner og sødmefulde jordbærtoner. Godt køb til prisen

 

Whitebox Heathcote Shiraz Viognier 2005

******

Forhandler: a vinstouw

Pris: 129 kr. ved 6 stk

Kommentar: Et brag af en australsk Shiraz iblandet lidt Viogner med peberintensiv næse tilsat noter af læder og tobak og pæn voluminøs mund med høj densitet og flamboyante noter af tobak, espresso, lakrids og fad pakket ind i bløde tanniner.

 

Mas la Mola Priorat 2010

*****

Forhandler: Skjold Burne Online

Pris: 139 kr.

Kommentar: Forrygende flot Priorat som på grund af dens alder fremstår ganske imødekommende og drikkeklar. Tobaksrøg og læder i næsen, afrundede tanniner, snustobak og peber i munden og lang intensiv eftersmag med herbalt præg. Godt køb til prisen.

 

Alfredo Santamaria Seleccion Especial Tempranillo 2013

*****

Forhandler: Skjold Burne Online

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin spansk Tempranillo med imødekommende næse med et strejf af hvid peber og grønne oliven, fyldig og voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i bløde tanniner og en lang intensiv eftersmag med noter af peber, lakrids og vanilje.

 

Lirac by Roger Sabon 2016

******

Forhandler: MENY

Pris: 3 stk for 275 kr.

Kommentar: Lirac charmetrold fra Roger Sabon med mørk frugt og kakao i næsen og let støvet mund med fint peberbid og noter af lakrids og mokka pakket ind i sarte røgnoter. Super køb til prisen.

 

Bodega Estancia Piedra La Garona Toro 2004

******

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 60 kr. ved 6 stk

Kommentar: Forrygende flot Toro med pæn alder. Mørke bær i næsen og robust mund med let støvet præg og markante tanniner og med en lang intensiv eftersmag med præg af vanilje, peber og tobak. Suverænt godt køb til prisen.

 

Creencia con Juventud Dry Farmed Monastrell 2015

*****

Forhandler: a vinstouw

Pris: 89 kr. ved 6 stk

Kommentar: Spansk Monastrell med imødekommende næse med et strejf af hvid peber, fyldig og voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i bløde tanniner og en lang eftersmag med noter af peber og vanilje. Godt køb til prisen

 

Creencia con Actitud Dry Farmed Monastrell 2015

*****

Forhandler: a vinstouw

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Endnu en spansk Monastrell med mørke bær i næsen og robust mund med let støvet præg og markerede tanniner som omfavner vinens noter af brombær og vanilje og med en lang intensiv eftersmag med præg af peber og tobak.

 

Abremundos 8th Octava bassa Malbec 2014

*****

Forhandler: Supervin.dk

Pris: 109,95 kr. ved køb af 6 stk

Kommentar: Varm og blød argentinsk Malbec med herbalt krydret næse med snert af granskov og fyldig mund med pæn længde og noter af mørke kirsebær, hængt kød og tobak pakket ind i bløde tanniner. Fin vin til prisen.

 

Les Alcusses 2014

*****

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 89 kr. ved 6 stk

Kommentar: Spansk charmør i mellemfyldig udgave med animalsk næse med snert af læder og peber, tæt krydret mund med faste tanniner og noter af hindbær, espresso og kakao tilsat herbale noter i den lange eftersmag.

 

Cerro Anon Rioja Crianza 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Online

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Silkeblød og indsmigrende Rioja i pleaserstil med varm næse med basilikum og estragon i næsen og rund frugtintensiv mund med dominans af ribs og kirsebær tilsat et hint af peber og vanilje. Godt køb til prisen.

 

Austum Ribera del Duero 2016

*****

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 100 kr. ved 6 stk

Kommentar: Markant Ribera del Duero med duft af ristede mandler, læder og pibetobak og let sødlig mund med faste tanniner som omfavner vinens noter af oliventapanade, brombær og skråtobak i skøn forening. Fin vin til prisen.

 

Seven Falls Cellars Cabernet Sauvignon Wahluke Slope 2014

*****

Forhandler: a vinstouw

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Pæn og måske næsten for poleret amerikansk Cabernet Sauvignon med fin volumen og fylde. Blommer og solbær i den ranke næse, peber, mørk chokolade i den opulente mund og let røgpræg i den lange eftersmag. Ingen svinkeærinder her. 

 

Carchelo Selecto Crianza 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 129 kr.

Kommentar: Spansk vin med varm næse med dominans af krydderurter, kakao og røg og mellemfyldig mund med faste tanniner, som omfavner vinens noter af skovsvampe og vilde hindbær.

 

Las Tres Filas Bierzo 2016

*****

Forhandler: The Wine Company

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Elegant Bierzo som spiller mere på elegancen end musklerne. Solbær, ribs, peber og fad i næsen og blød og harmonisk mund med afdæmpede noter af lakrids, peber og mørk frugt, som fortsætter ud i en lang let røgpræget eftersmag.

 

Domaine des Escaravailles Le Petit Scarabée 2015

******

Forhandler: The Wine Company

Pris: 60 kr.

Kommentar: Sydfransk charmør i frisk stil med let animalsk næse med noter af læder og røget kød, let sødmefuld mund med bløde tanniner og herbale noter og pæn lang eftersmag med et strejf af peber, mokka og toast.

 

Buglioni Ripasso il Bugiardo 2014

******

Forhandler: Supervin.dk

Pris: 125 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske besnærende Ripasso med Amarone ambitioner, som byder på såvel elegance som intensitet. Super imødekommende næse med snert af kaffelikør og læder, tæt kirsebærintensiv mund tilsat righoldige mængder mørk chokolade og snustobak og et delikat touch af trøffel og balsamico i eftersmagen.

 

Domaine Huards Envol Cheverny 2014

******

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 140 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fornøjelig Loire vin med afsæt i Gamay, Pinot Noir og Cabernet-Franc. Ribs og kirsenoter i den elegante næse som går igen i den fløjsbløde mund tilsat lette noter af hvid peber, rosmarin og hindbær i skøn forening. Stor fornøjelse.  

 

Barbeito Boal Reserva Madeira

******

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 100 kr.

Kommentar: Utrolig lækker cremet og imødekommende Boal Madeira med fascinerende næse med noter af ristede kastanjer og figner og lækker karamelmund med righoldige mængder hasselnødder, mokka og marcipan. Fantastisk køb til prisen.

   

Barbeito Malvasia Reserva Madeira

******

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 100 kr.

Kommentar: Malvasia Madeira i storcharmør udgave med Amaretto og chokolade i den overdådige næse og nøddedomineret sødmefuld mund med righoldige noter af vanilje, valnødder, ristede hasselnødder og brun farin i skøn forening. Stor fornøjelse.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en vine i et panel, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen